Kowalczyk vil teste Bjørgens astmamedisin

- Uvitende, mener Sveriges landslagslege.

VIL PRØVE MEDISINEN: Justyna Kowalczyk har tidligere uttalt at hun lungekapasiteten hennes er «en halv prosent» under grensene for å lovlig bruke Marit Bjørgens astmamedisin. Nå kan hun snart bruke den så mye hun vil.
Foto: Erik Berglund
VIL PRØVE MEDISINEN: Justyna Kowalczyk har tidligere uttalt at hun lungekapasiteten hennes er «en halv prosent» under grensene for å lovlig bruke Marit Bjørgens astmamedisin. Nå kan hun snart bruke den så mye hun vil. Foto: Erik Berglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Hva sier du nå, Kowalczyk?», spurte Dagbladet i forrige uke, da det ble kjent at Marit Bjørgens omstridte astmamedisin i praksis blir fjernet fra dopinglistene.

WADA fjerner kravet til dispensasjon for bruk av Symbicort fra nyttår, og dermed blir det fritt fram for alle astmatikere å ta Symbicort, uansett hvor kraftig astmaen er.

Nå har Justyna Kowalczyk kommet med et svar på spørsmålet: Hun skal teste medisinen selv.

- Selvfølgelig kommer jeg til å gjøre noen tester, men jeg forventer ikke å bruke den så ofte, sier den polske langrennsstjernen, ifølge Eurosport, via Expressen.

- Det er ikke bra for helsen, og helsen er det viktigste for meg, sier Kowalczyk.

Dummest å være ærlig Reglene for astmamedisinen mykes opp fordi forskningen viser at de ikke har noen prestasjonsfremmende effekt.

Det norske støtteapparatet har gjentatte ganger understreket at Bjørgen bruker medisinen fordi hun trenger den mot alvorlig astma, og lungespesialister gjennomførte testene før skiløperen fikk grønt lys.

Flere astmamedisiner ble fjernet fra lista i fjor, men både i polske og russiske medier har det vært oppslag som langt på vei har antydet at Bjørgens suksess ikke er bygd på sportslige premisser. Kowalczyk har også vært kritisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer