FORBANNA: Justyna Kowalczyk raser etter at arrangøren vurderer endringer i årets Tour de Ski. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
FORBANNA: Justyna Kowalczyk raser etter at arrangøren vurderer endringer i årets Tour de Ski. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

Kowalczyks boikott-trussel støttes av Norges landslagssjef

- Forståelig og beklagelig, sier Vidar Løfshus.

(Dagbladet): Tidligere i dag gikk Justyna Kowalczyk ut og truet med å boikotte Tour de Ski. Den polske langrennsløperen har vunnet konkurransen fire år på rad, men hennes sjanser blir betydelig svekket når det er fem skøyterenn og bare to klassiskrenn.

Arrangøren sliter med snøproblemer, og har derfor blitt nødt til å legge om på programmet. Søndag skulle det egentlig vært gått ni kilometer i klassisk stil. Nå skal det i stedet gås sprint i fristil.

- Hvis dette blir det endelige programmet, er det 99 prosent sikkert at jeg står over, sier Kowalczyk til den polske sportsavisen Przeglad Sportowy.

- Beklagelig Nå får hun støtte av Norges landslagssjef Vidar Løfshus.

- Jeg synes det er veldig drastisk å boikotte, men jeg forstår frustrasjonen hennes når det blir så til de grader endret som det blir nå. Hun er jo en klassiskspesialist, og jeg forstår at hun blir frustrert, sier Løfshus til NRK.no.

Men heller ikke landslagssjefen er utelukkende fornøyd med det som skjer, til tross for at det sannsynligvis betyr at Marit Bjørgen blir en enda større favoritt i sammendraget. Therese Johaug er nemlig også best i klassisk, og vil lide av programendringene.

- Vi synes også det er synd. Det er jo blitt lagt opp til flere distanseløp, men nå ser det ut til at det blir flere sprinter likevel. Det synes vi er veldig beklagelig, sier Løfshus til NRK.no.

- Urettferdig På sin Facebook-side skriver den polske langrennskanonen hvorfor hun velger å gjøre som hun gjør.

- Det er ikke rettferdig av bare to av sju renn går i klassisk. Vi vil forsøke å endre på dette, og erstatte ett av fristilløpene med klassisk. Om ikke vi lykkes med det, vil Touren avvikles uten vinneren fra de siste fire årene. Avgjørelsen taes i morgen, skriver hun.

ENIG: Norges landslagssjef Vidar Løfshus forstår Kowalczyks frustrasjon. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
ENIG: Norges landslagssjef Vidar Løfshus forstår Kowalczyks frustrasjon. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer