HAR EN STALKER:  Justyna Kowalczyk.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR EN STALKER:  Justyna Kowalczyk.  Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Kowalczyks private drama: - Han ventet på meg med kniv

Justyna Kowalczyk avslører at hun har en stalker. Det har vært en tøff og usikker tid for den polske langrennsstjerna.

(Dagbladet): Det har vært noen tøffe år for den polske langrennsdronningen.

Sykdom og kneproblemer har gjort det vanskelig for henne å hevde seg i toppen som hun gjorde det for noen sesonger siden, men Kolwalczyk satset videre mot OL i 2018.

I hvert fall i klassisk.

For kneproblemene som har herjet henne de siste åra gjør at hun rett og slett ikke kan konkurrere i skøyting framover.

Privat drama

Også privat har det vært tøft for 35-åringen. I den polske avisa Gazeta Wyborcza, gjengitt i Aftonbladet, skriver Kowalczyk at hun har hatt en stalker som har forfulgt henne i flere år.

Grunnen til at Kowalczyk nå velger å fortelle om det - er at mannen Kowalczyk hevder forfølger henne - kom til hennes private familiehus for kort tid siden. Der ble han arrestert av politiet:

- Han ventet på meg med en kniv, skriver Kowalczyk.

Hun fortsetter:

- Mannen bor på andre siden av landet, men kom da han hørte et rykte om at jeg var hjemme med familien. Han sier han beskytter meg mot satan og at jeg skylder ham livet mitt, skriver hun ifølge Aftonbladet.

Foregått i mange år

Mannen skal ha forfulgt 33-åringen i en årrekke og jevnlig kommet med grove trakasseringer:

- Det han skriver til meg på Facebook er så forferdelig og vulgært at jeg ikke kan publisere det. Han er alltid etter meg. Jeg tviler på at arrestasjonen kommer til å forandre noe, han er bare den han er. Det er ikke noe jeg er mer redd enn fanatikere, sier Kowalczyk.OVERRASKET: Se Justyna Kowalczyks reaksjon på videohilsenen hun fikk fra Marit Bjørgen. Video: Tormod Brenna Vis mer