KONKURRENTER:  Justyna Kowalczyk (t.v.) ler av norske løpere som spår åtte VM-gull i Falun-VM. Her er den polske langrennsløperen med  Marit Bjørgen og Therese Johaug.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KONKURRENTER: Justyna Kowalczyk (t.v.) ler av norske løpere som spår åtte VM-gull i Falun-VM. Her er den polske langrennsløperen med Marit Bjørgen og Therese Johaug. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Kowalczyks stikk etter hårete VM-mål: «Jeg elsker norsk humor»

Støttes av svensk kommentator.

(Dagbladet): Samtidig som de norske langrennsjentene konkurrerer på Beitostølen, trener polske Justyna Kowalczyk (31) for å finne toppformen til verdenscupåpningen neste helg.

Den polske stjerna følger også med sine norske rivaler og har tydelig lagt merke til en artikkel der norske langrennsløpere spår hele åtte gull i VM i Falun på nyåret. På Facebook skriver Kowalczyk sarkastisk:

«Jeg elsker norsk humor».

Hun lenker til en polsk artikkel fra Sport.pl som refererer til de høye forventingene blant de norske utøverne.

21 har svart Bakgrunnen for saken er en svensk undersøkelse der 21 norske langrennsløpere har svart om sine forventninger.

- Ski-Norge har sagt sitt. VM i Falun ender med åtte norske gull. Og to svenske. Men blir det virkelig slik? Naturligvis ikke, skriver Expressen-kommentator Tomas Pettersson.

Mest offensiv av de norske løperne er Maiken Caspersen Falla som spår tolv norske gull.

- Jeg trodde nordmenn hadde lært leksa og løftet blikket, skriver Pettersson.

Statistikk Medaljefangsten til Langrenns-Norge de siste mesterskapene viser for øvrig:

Sotsji-OL 2014: Fem gull
Val di Fiemme-VM 2013: Sju gull.
Oslo-VM 2011: Åtte gull.
Vancouver-OL 2010: Fem gull.

Verdenscupen åpner i Kuusamo om ei uke. Kowalczyk har vist god form i høst og vinter. Tidligere i november vant hun sprinten under den finske sesongåpningen.