Kozak scoret sitt første seriemål siden mai i fjor

Det holdt til seier over Norwich.

FER DET IKKE TIL: Norwich, her med nyervervelsen Leroy Fer i duell med Aston Villas Karim El Ahmadi, tapte hjemme for Aston Villa i dag.Foto: AP  / Chris Radburn/PA
FER DET IKKE TIL: Norwich, her med nyervervelsen Leroy Fer i duell med Aston Villas Karim El Ahmadi, tapte hjemme for Aston Villa i dag.Foto: AP / Chris Radburn/PAVis mer

Norwich - Aston Villa 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Aston Villa-manager Paul Lambert forlot managerjobben i Norwich i alt annet enn vennskapelige toner da han flyttet fra Norfolk til Birmingham. Også i forkant av dagens seriekamp på Carrow Road fortalte Lambert at han aldri kom til å tilgi enkelte i Norwich-styret oppstyret de lagde da han forlot klubben til fordel for Villa.

Etter at Lambert hadde tatt Norwich opp to divisjoner og etablert klubben i Premier League igjen.

I de to foregående besøkene satt også Lambert igjen med seks blanke poeng, på banen Norwich primært henter poengene som forlenger klubbens liv i Premier League.

Og Lambert trakk det lengste strået i dag igjen.

Bonanza
Etter en veritabel sjansebonanza i første omgang, med stolpeskudd til Aston Villa og en misset straffe til Norwich i løpet av de første seks minuttene.

Det var et under at det sto 0-0 etter den første halvtimen.

Men så skjedde det som kommer til å plage både Lambert og resten av Villa-fansen en god stund framover. Toppscorer, og Aston Villas desidert viktigste spiller, Christian Benteke, skled i duelle med Norwichs Bassong, og pådro seg det som så ut som en lyskestrekk.

Til tross for at belgieren forsøkte å komme seg på beina igjen, kastet etterhvert Lambert inn håndkleet hans og erstattet ham med Libor Kozak.

Sjeldent mål
Kozak hadde ikke scoret siden mai 2012, men brukte ikke mer enn nitti sekunder på å ende den måltørken.

Gabriel Agbonlahor serverte Kozak på blank to ganger, og det var en gang for mye for Norwich.

Dermed ble Norwich jagende resten av kampen, mens Aston Villa klamret seg fast til ledelsen. Norwich kastet alt de hadde, minus Alexander Tettey, mot Brad Guzan i Villa-målet, uten at de fikk betalt.

Selv ikke den notoriske Celtic-målscoreren Gary Hooper klarte å overliste Guzan da han fikk sjansen fra tre meter to minutter før slutt.

Dermed kunne Paul Lambert nok en gang smile for tre poeng mot sin gamle klubb, og opprettholde Villas sterke borteform i årets Premier League.

PS! En leser har gjort oss oppmerksom på at Kozak har scoret siden mai 2012. Kozak scoret for Tsjekkia i en vennskapskamp mot Ungarn 14. august i år, og også i VM-kvalifiseringskampen mot Italie 10. september.