VERDENS LENGSTE SKIHOPP: Robert Johansson svevde ned til  252 meter og setter ny verdensrekord i lagkonkurransen Vikersundbakken lørdag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VERDENS LENGSTE SKIHOPP: Robert Johansson svevde ned til 252 meter og setter ny verdensrekord i lagkonkurransen Vikersundbakken lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Skiflyging i Vikersund

Kraft knuste Johanssons verdensrekord: - Det er helt vilt

Norg vant lagkonkurransen i skiflyging i Vikersund foran Polen og Østerrike.  

Dagbladet): Robert Johansson (26) satte ny verdensrekord med et utrolig svev på 252 meter i monsterbakken i Vikersund. Dermed slo han Anders Fannemels rekord, som var på 251,5 meter.

- Det var rolig over kulen, så kom det bare et smell. Da måtte jeg bare henge på. Det var helt sykt. Jeg hadde så mye adrenalin allerede i lufta der. Jeg brukte vel alt jeg hadde og litt til på å ikke tryne, sier Robert Johansson til NRK.

- Jeg har aldri vært i denne situasjonen før. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sier 26-åringen som har en pallplassering i verdenscupen tidligere. Den kom i Innsbruck 4.januar 2017.

Norsk seier

Johansson var i himmelen, men dessverre for den norske utøveren ble ikke rekorden stående gjennom hele konkurransen.

Kort tid etter Johanssons hopp, slo Stefan Kraft til med et nytt drømmehopp. Han svevde ned til 253.5 meter - og dermed ble det to rekorder i dagens renn.

Kraft var millimetere fra å falle i landingen, men greide akkurat å stå på beina.

- Det er helt vilt, utbryter tidligere verdensrekordholder Johan Remen Evensen under NRKs sending.

Norge vant dagens lagkonkurranse foran Polen og Østerrike.

- Det var etterlengtet og utrolig deilig, sier Johansson til NRK etter dagens renn.

- Det er vanskelig å beskrive den laginnsatsen. Det er helt sykt, sier Daniel Tande til NRK.

Norske rekorder på rekke og rad

Rekorden har vært norsk i mange år. Fra 2005 til 2011 var det Bjørn Einar Romøren som var i besittelse av verdensrekorden med 239,5 meter. Johan Remen Evensen overtok stafettpinnen og hadde rekorden fra 2011 til 2015 - med 246,5 meter.

Peter Prevc hadde den i bare én dag, før Fannemel sørget for at rekorden var norsk igjen med 251,5 meter i drømmehoppet for to år siden. I dag hoppet Johansson en halv meter lenger og er den nye verdensrekordholderen.

Tidligere har blant annet også Tommy Ingebrigtsen (219,5 meter), Lasse Ottesen (212 meter), Espen Bredesen (210 meter), Geir Ove Berg (173 meter) og Bjørn Wirkola (160 meter) hatt verdens lengste skihopp.

Nå er det altså Østerrike som har rekorden.