Ståle Solbakken:

Kraftig advarsel

Norske fotballsupportere forbereder «århundrets landskamp» i et vilt og kokende Rotterdam. Men Ståle Solbakken advarer. Og røper at han hadde en lang prat med Erling Braut Haaland lørdag.

TELLER NED: Ståle Solbakken. Foto: Geir Olsen / NTB
TELLER NED: Ståle Solbakken. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Latvia, 13. november
  • Nederland - Norge, 16. november

ULLEVAAL (Dagbladet): - Det som er viktig nå, er at vi slår Latvia først. Ellers så blir ikke den viktig, sier Solbakken, og sikter til kampen mot Nederland 16. november.

Med Ole Gunnar Solskjær i trøbbel - og Erling Braut Haaland skadet - begynner det å bli mindre å glede seg over internasjonalt. I alle fall sett med norske, sjåvinistiske øyne.

Men én saftig godbit ligger fortsatt foran oss om nøyaktig tre uker: Nederland mot Norge på De Kuip i Rotterdam.

KOK: De Kuip er hjemmebanen til Feyenoord og er kjent for en elektrisk stemning. Her fra kampen mellom Feyenoord og Union Berlin i Europa League nylig. Foto: NTB
KOK: De Kuip er hjemmebanen til Feyenoord og er kjent for en elektrisk stemning. Her fra kampen mellom Feyenoord og Union Berlin i Europa League nylig. Foto: NTB Vis mer

De fleste tar det som en selvfølge at dette blir en ren gruppefinale om billett til VM-sluttspillet neste år.

Men Solbakken advarer sterkt på forhånd:

- Vi har fokus på kampen mot Latvia nå (13. november). Så må vi ha to tanker i hodet samtidig. Først og fremst må vi ta ut en god tropp som kan klare to kamper. Så lager jeg en slagplan for hver av dem. Men Latvia-kampen kommer først. Og den må vinnes.

Norge slo Latvia 2-0 i det omvendte oppgjøret i Riga, men tapte for eksempel 3-1 for laget i 1998.

Bare gruppevinneren går direkte til Qatar-VM. Lag nummer to havner i playoff. Med to kamper igjen ligger Nederland to poeng foran Norge.

Realistisk sett er dette også utgangspunktet før lagene møtes i Rotterdam tirsdag 16. november klokka 20.45. I så fall må Norge vinne. Det blir en massiv oppgave foran 47.000 tilskuere på et De Kuip som vil gynge og koke.

LANSERING: Ståle Solbakken og fotballandslaget er ambassadører for gatelagene. I går ble gatelagmagasinet 4-4-3 lansert. Til høyre, Tom Stalsberg, som er redaktør sammen med Morten Pedersen. Foto: Hans Arne Vedlog
LANSERING: Ståle Solbakken og fotballandslaget er ambassadører for gatelagene. I går ble gatelagmagasinet 4-4-3 lansert. Til høyre, Tom Stalsberg, som er redaktør sammen med Morten Pedersen. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Solbakken hadde dessverre ingen positive nyheter om Haaland da Dagbladet møtte ham på Ullevaal stadion i går. Anledningen var lanseringen av gatemagasinet 4-4-3 med redaktørene Morten Pedersen og Tom Stalsberg i spissen.

Haaland pådro seg en hofteskade i Champions League-kampen mot Ajax i forrige uke. I verste fall kan han være ute resten av året.

- Jeg snakket med ham ganske lenge på lørdag, forteller Solbakken.

- Hvordan var humøret?

- Bedre enn på fredag. Men dette er en del av fotballivet. Han har ikke noe han ikke blir frisk av. Men han må bruke den tida han trenger.

UTE MED SKADE: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
UTE MED SKADE: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer

- Når kan han være tilbake?

- Det er et medisinsk spørsmål, så det vet jeg ikke. Men han er i alle fall ikke klar til landslagssamlingen.

Solbakken fortsetter:

- Det sier seg selv at dette ikke var etter planen. Men han var ikke med forrige gang heller (mot Tyrkia 1-1 og Montenegro 2-0). Da overlevde vi. Så får vi se om vi klarer det denne gangen

ALVOR: Under den siste pressekonferansen før kampen borte mot Tyrkia, sendte Ståle Solbakken Martin Ødegaard ut på treningsfeltet. Det skjedde før alle journalistene rakk å stille spørsmålene sine. Vis mer

Også Bodø/Glimts midtbanespiller Patrick Berg pådro seg en kneskade mot Strømsgodset i helga.

- Jeg har ikke fått noe endelig, så jeg vet ikke hvor alvorlig det er, forteller Solbakken.

- Hva med den skadde tommelen til Mohamed Elyounoussi?

- Jeg håper han blir klar. Det er ikke en skade som er stor. De medisinske teamene (i Norge og Southampton) holder kontakten med hverandre.

Men fortsatt er det noen dager til uttaket. Til oktober-kampene kom det utrolige ti forfall.

VM-KVALIK

Nederland861129-619
Norge852115-617
Tyrkia843119-1515
Montenegro832311-1111
Latvia81258-135
Gibraltar80083-340

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer