Kraftig Drillo-hets

«Diplomatisk brudd med britisk fotballtradisjon» og «Egil Olsen stakk av fra Wimbledon i krise for å bli hedret med en norsk fotballutmerkelse». Britiske aviser er nådeløse når de først bestemmer seg.

I går startet avisene for alvor opp jakten på et nytt managerhode, Olsens. The Mirror skriver med ordspillende krigstyper.

- «That's Norway to treat your team» (Dette er ingen måte å behandle ditt lag på).

Alle de fire store tabloidavisene i Storbritannia, The Sun, The Mirror, The Express og Daily Mail pluss Evening Standard, var pakket med anti-Drillo-artikler.

Går av?

The Sun bruker nesten tre sider under tittelen.

- «ONLY 4 DAYS TO WIMBLEDON'S BIGGEST GAME IN YEARS, AND WHERE'S EGIL?» (Bare fire dager igjen til Wimbledons viktigste kamp på mange år, men hvor er Egil?).

Avisa svarer også på sitt eget spørsmål i undertittelen.

- 700 miles away in Norway picking up a soccer award. (Han er 1120 kilometer unna for å motta en fotballutmerkelse).

The Sun hevder sågar de sitter på informasjoner om at Drillo går av til sommeren. De er kritiske til Drillo-fraværet.

- Sjefen i Dons skulle ha vært sammen med stallen på treninga onsdag for å planlegge søndagens batalje mot Bradford, dette reiser nok et spørsmål om han er egnet til å være manager for Dons, skriver The Sun.

Kjørt Olsen

Egil Olsen har flere ganger uttalt at han ikke leser britiske aviser. I går skal han være glad for det. De var ikke snille. Det enorme mediepresset er åpenbart svært tyngende for Drillo som sa han følte seg «utnyttet» av pressen da han møtte opp for å motta NFFs gullmerke på Ullevaal onsdag kveld. Han var svært ordknapp, og utilpass da spørsmålene penset over til å dreie seg om Wimbledon på den lille seansen han hadde med pressen etter merkeutdelingen.

- At jeg er her i Norge i dag, var planlagt for lang tid siden, sa Drillo til Dagbladet på spørsmål om han ikke burde vært hos laget i London.

Kroppsspråket til tidenes mest bejublede fotballpersonlighet fortalte tydelig at han er under sterkt press.

Ingen bryr seg

Også Wimbledons Trond Andersen innrømmer at han blir påvirket av alle skriveriene i engelsk presse.

- Egentlig så er det jo ingen i England som bryr seg om vi rykker ned, sier Andersen med et skrått smil til Dagbladet.

Ukas landskamp fungerte nærmest som terapi for den norske Dons-klippen.

- Det har vært deilig å være hjemme, og få nedrykksmaset på avstand. Det ligger liksom hele tida å lurer litt i bakhodet. Det er litt rart, for jeg har egentlig aldri vært i en lignende sitiuasjon før.

Munnkurv

Spekulasjonene er enda villere rundt Drillos framtid. Sjøl vil han ikke si noe om hva han gjør dersom Dons rykker ned.

- Det får bare tida vise, sier Drillo til Dagbladet.

Wimbledons norske eier Bjørn Rune Gjelsten sa seinest for to uker siden at Drillo blir, uansett nedrykk eller ikke. Dagbladet prøvde å komme i kontakt med Gjelsten som var i London i går kveld, uten hell. Gjelsten har overfor Dagbladet sagt at spørsmål rundt klubbens ve- og managervel skulle rettes direkte til ham. Og bare ham aleine.

Andre i klubbens styre og stell har fått munnkurv.

  • Wimbledons managere, trenere, spillere og muligens norske eiere, reiser allerede idag opp til Nord-England og Bradford for å lade opp til søndagens skjebnekamp.