Coronafrafall i langrenn:

Kraftig fall: - Utrolig synd

Siden pandemien har det vært et kraftig frafall i norsk langrenn. Det bekymrer langrennstjernene.

GODT FORBILDE: Therese Johaug vil være et godt forbilde og skal delta på ulike sommerskiskoler til sommeren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GODT FORBILDE: Therese Johaug vil være et godt forbilde og skal delta på ulike sommerskiskoler til sommeren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet):

- Det er utrolig synd. Det er viktig at vi går fram som gode forbilder og bygger opp breddeidretten. Det har vært et spesielt år med corona og jeg skjønner at mange mister motivasjonene når de ikke får konkurrert. Klart vi skal ta det her på alvor, sier Johaug til Dagbladet.

Hva kan dere gjøre?

- Vi må være gode forbilder og stille opp for barn og unge, sier Johaug som skal delta på flere sommerskiskoler i sommer.

- For meg betyr det veldig mye. Jeg vet selv hvor mye det betydde for meg å se forbildene sine. Da er det viktig å være et godt forbilde selv også, sier Johaug avslutningsvis, etter å ha deltatt på Holmenkollen skifestival onsdag.

Foreløpige tall fra Norges idrettsforbund viser at norsk idrett har mistet rundt 185 000 medlemskap i løpet av 2020, noe som er en nedgang på 9,6 prosent.

Fotball, som er den største idretten, har en nedgang på 10 prosent, deretter følger håndball og langrenn.

Langrenn har en nedgang på ti prosent.

Idrettsforbundet sendte brev til alle partier på Stortinget i forrige uke for å varsle om den kritiske situasjonen i hele Idretts-Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer