INNTEKTSLØFT: Regjeringen overfører 2,263 milliarder kroner fra overskuddet i Norsk Tipping til norsk idrett. Det er en økning på 403 millioner kroner.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
INNTEKTSLØFT: Regjeringen overfører 2,263 milliarder kroner fra overskuddet i Norsk Tipping til norsk idrett. Det er en økning på 403 millioner kroner. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Kraftig inntekstløft for norsk idrett

- Gleder meg på vegne av alle idrettslagene.

Regjeringen overfører 2,263 milliarder kroner fra overskuddet i Norsk Tipping til norsk idrett. Det er en økning på 403 millioner kroner.

- Norsk idrett har fått tidenes største overføring fra Norsk Tipping. En stor del av denne økningen tilfaller lokalidretten, sier idrettspresident Børre Rognlien.

Norsk Tipping tilfører totalt 3,536 milliarder kroner til formålsmottakerne. Dette er over 111 millioner kroner bedre enn budsjettert, og 64 prosent av dette overskuddet går til idrettsformål.

Vitamininnsprøytning - Årets hovedfordeling er en vitamininnsprøytning til hele norsk idrett. Jeg gleder meg på vegne av alle idrettslagene rundt om i landet. Mesteparten av økningen tilfaller lokalidretten gjennom det nye nivået for lokale aktivitetsmidler og at vi nå passerer 1 milliard kroner i spillemidler til idrettsanlegg i kommunene. Jeg konstaterer at den økonomiske plattformen for idretten i Norge er løftet til et nytt nivå, uttaler Rognlien.

Av de 2,263 milliardene går 1,053 milliarder til idrettsanlegg. Det er 198 millioner mer enn for 2014. De lokale aktivitetsmidlene, som er en kontantstøtte direkte til idrettslagene, er i år på 294 millioner kroner. Dette er 85 millioner kroner mer enn i fjor.

Endret tippenøkkel - Idrettsstyret har gjennom hele tingperiodene jobbet for å endre tippenøkkelen i idrettens favør. Dette ser vi resultatet av for fullt nå, sier den avtroppende idrettspresidenten.

- Gjennom hovedfordelingen får vi ytterligere kuttet ned på ventetiden for utbetaling av spillemidler til idrettsanlegg, og vi får styrket lagsøkonomien gjennom den formidable økningen av de lokale aktivitetsmidlene, sier Rognlien.

(NTB)