Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kraftige bøter til Anderlecht og Twente

GENÈVE(NTB): Kontroll- og disiplinærkomiteen i Det europeiske fotballforbundet Uefa har ilagt Anderlecht og Twente 200 000 kroner hver i bot etter tribunebråk i forbindelse med Uefa-cupkamper i november og desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Belgiske Anderlecht ble straffet for å ha solgt billetter til Schalke 04-tilhengere foran hjemmekampen i andre runde 5. november i fjor, og dessuten oppførte lagets egne supportere seg dårlig i forbindelse med oppgjøret. I tillegg var sikkerhetstiltakene på arenaen kritikkverdige, og flere tilskuere ble skadet da en bjelke brøt sammen under feiring av et Anderlecht-mål.

Truffet av flaske

Twente fikk bot fordi dommeren av bortekampen i 3. runde mot Auxerre 9. desember ble truffet av en flaske i øyet. Flasken ble kastet fra tribunesektoren hvor Twente-supporterne oppholdt seg.

Også Kroatia Zagreb ble hardt straffet. Klubben fikk 150 000 kroner i bot etter gjentatte sammenstøt mellom hjemmefansen og politiet under 3. rundekampen mot Atletico Madrid 9. desember.

Ingen norske klubber ble bøtelagt av Uefa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!