Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Daniel James i stygg duell med Domagoj Vida

Kraftige reaksjoner etter hodesmell

Manchester United-spilleren Daniel James fortsatte å spille landslagskamp, kort tid etter en stygg hodeduell.

STYGG DUELL: Daniel James undersøkes av støtteapparatet etter smellen med kroatiske Domagoj Vida. Foto: Pa Photos / Bradley Collyer
STYGG DUELL: Daniel James undersøkes av støtteapparatet etter smellen med kroatiske Domagoj Vida. Foto: Pa Photos / Bradley Collyer Vis mer
  • Wales - Kroatia 1-1 (1-1)

Wales og Manchester United-spiller Daniel James krasjet stygt med kroatiske Domagoj Vida i slutten av første omgang i kampen mellom Wales og Kroatia i Nations League. Spillerne kolliderte i luften, og tv-bildene viste at 21-åringen tilsynelatende ble slått bevisstløs av kneet til Vida rett i ansiktet.

Heldigvis reiste unggutten seg etter et par minutter på bakken, før han fortsatte kampen. Vida slapp unna med gult kort, men kunne fort fått rødt i en avgjørelse som ikke var populær blant de frammøte i Cardiff. Noen minutter seinere var unggutten tilbake på banen, og spilte resten av kampen.

Sjokkert

Nå reagerer ekspertene.

Tidligere Premier League-spiller Ryan Mason, som måtte legge opp etter kraniebrudd, er sjokkert over at James fortsatte kampen.

- Daniel James ble altså slått bevisstløs, men tre minutter seinere er han tilbake på banen? skriver han på Twitter.

- Det er et uroende syn for alle Manchester United-supportere, skriver den britiske skribenten Luke Gardner på Express.

Vanskelig

Kroatia hadde sikret seg EM-billett med seier borte mot Wales, men Gareth Bale sørget for 1-1 i en kamp full av tøffe dueller.

Nikola Vlasic ga Kroatia en tidlig ledelse, men Bale utlignet tre minutter på overtid i første omgang. Det så ekstra stygt ut for James som ble liggende nede i flere minutter, men han reiste seg og fullførte kampen.

Veien til EM så vanskelig ut for Wales da Vlasic sendte Kroatia i føringen etter ni minutter. Den tidligere Everton-spilleren vant ballen på midtbanen, forserte framover og kombinerte med sine lagkamerater. Han fikk ballen tilbake rett utenfor boksen og plasserte den helt nede ved stolperoten og ga Kroatia ledelsen.

Lå nede

Etter 19 minutter var det en kroat som ble liggende nede, men denne gangen var det ballen som gjorde skade. Bales knallharde frispark traff Bruno Petkovic i Kroatias mur rett i magen. Da måtte Kroatias toppscorer få tilbake pusten.

Stopp i spillet preget første omgang, noe som gjorde at det ble lagt til fire minutter. Den tiden brukte Wales godt, for Bale tok ansvar og utlignet etter gjennomspill fra Ben Davies, som vant ballen høyt i banen. Davies taklet Mateo Kovacic, som ble liggende skadd på gresset, men dommeren valgte ikke å blåse frispark, og dermed hadde Wales utlignet.

Skader i og etter pausen

Kovacic måtte ut med skade i pausen, og kun ti sekunder ut i andre omgang ble Chelseas utlånte spiller Ethan Ampadu liggende nede etter at Petkovic dunket inn i ryggen hans i en duell. Ampadu måtte byttes ut, men også han syntes å ha kommet til hektene igjen litt senere.

Sjanser og mål ble det lite av i resten av kampen. Connor Roberts var nær ved å gi Wales ledelsen få minutter før slutt, men fikk ikke stokket beina etter gjennomspill av Harry Wilson. Bournemouth-spilleren tok med seg ballen silkemykt og slapp ballen videre i det han ble grisetaklet av Luka Modric. Wilson kom seg på beina igjen, men Modric måtte ut med skade i sammenstøtet og fikk med seg et gult kort på vei ut.

Åtte minutter ble lagt til, men mer skjedde ikke, og lagene måtte ta til takke med et poeng hver og et par skader på sine spillere.

Poenget gjør at Kroatia først kan sikre seg plass i EM med poeng mot Slovakia i november. Med mindre Wales får hjelp av Kroatia i den kampen, må de slå både Aserbajdsjan og Ungarn for å kvalifisere seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media