Krakow banket Schalke

Wisla Krakow overrasket ved å sende bundesligaklubben Schalke ut av UEFA-cupen med 4-1 på bortebane i kveld.

- Det er pinlig å tape 1-4 mot et polsk lag, sa Schalkes storscorer Ebbe Sand, men hjemmelaget kan ikke klage. Polakkene var best i alt, og selv Schalkes trøstemål ble scoret av en polsk spiller - Tomasz Hajto, som ble født i Krakow.

Maciej Zurawski, som pøser inn mål i polsk serie, ga gjestene ledelsen i en kamp dømt av Tom Henning Øvrebø. Nordmannen annullerte korrekt et offsidemål av Emile Mpenza, og mer klarte ikke vertene å by på før Hajto satte inn en ufortjent utligning rett før pause.

Kalu Uche sendte Wisla Krakow i ny ledelse tidlig i 2. omgang. Mot slutten av kampen scoret Zurawski og Kamil Kosowski, som var banens bestemann, hvert sitt mål. Dermed vant Wisla Krakow 5-2 sammenlagt.

- Det er ikke noe å diskutere. I dag fikk vi en leksjon, sa Schalke-keeper Frank Rost. Klubben slapp inn flere mål i kveld enn i sine 13 foregående hjemmekamper i europacupene til sammen.

Øvrige kamper i UEFA-cupen spilles torsdag.

(NTB-DPA)

DEPPER: Schalkes nederlandske forsvarer Marco van Hoogdalem og keeper Frank Rost finner ikke mye å glede seg over etter Wizla Krakows tredje mål for kvelden.