Kramer har bestemt seg for å droppe sesongen

- Jeg får ikke trent skikkelig, sier nederlenderen.

GULLGROSSISTEN TAR PAUSE: Sven Kramer (t.v.), her med VM-gull rundt halsen i Heerenveen i mars, står over denne skøytesesongen. Det øker vinnersjansene for den norske sølvgutten Håvard Bøkko blant annet i vinterens EM. Foto: Jerry Lampen, Reuters/Scanpix
GULLGROSSISTEN TAR PAUSE: Sven Kramer (t.v.), her med VM-gull rundt halsen i Heerenveen i mars, står over denne skøytesesongen. Det øker vinnersjansene for den norske sølvgutten Håvard Bøkko blant annet i vinterens EM. Foto: Jerry Lampen, Reuters/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Verdens beste skøyteløper de siste sesongene, nederlandske Sven Kramer, har bestemt seg for å droppe skøytesesongen som akkurat har startet.

Han antydet for en drøy uke siden at det var en fare for at han ville stå over sesongen. I dag bekrefter han dette overfor nederlandske kringkasteren NOS at denne avgjørelsen er tatt.

Forrige helg sa han til NRK at han trengte mer tid til å komme i form etter en fysisk og mentalt tøff sesong sist vinter. I dag begrunner han beslutningen sin med en kneskade.

- Det er på innsiden av kneet mitt. Jeg kan ikke legge fullt press på beinet, så jeg får ikke trent skikkelig. Nå vil vi undersøke hvor problemet kommer fra, sier Kramer til NOS.

At Kramer ikke deltar, øker selvsagt vinnersjansene for Håvard Bøkko denne sesongen. Men nordmannen er ikke bare glad for at Kramer står over hele sesongen.

- Om han stiller eller ikke denne sesongen, bryr jeg meg ikke om. Jeg skal være i form til EM og VM uansett. Men det er klart, han har vunnet de fire-fem siste årene, og det hadde jo vært bra å ha hatt med de aller beste også i år, sa Bøkko til NRK forrige helg.