ENEREN: Sven Kramer jubler for OL-gullet. Han var ikke like imponert over spørsmålene han ble stilt etterpå. Foto: EPA
ENEREN: Sven Kramer jubler for OL-gullet. Han var ikke like imponert over spørsmålene han ble stilt etterpå. Foto: EPAVis mer

Kramer kaller tv-reporter latterlig

- Er du dum?

|||(Dagbladet) Sven Kramer er verdens beste skøyteløper og han innfridde forventningene da han på lørdag gikk inn til OL-gull på 5000-meteren.

Det kan derimot virke som Nederlands desidert største vinteridrettsutøver ikke er like kjent for alle i Olympic Oval.

Etter gulløpet ble han nemlig lettere satt ut i møte med en NBC-reporter som åpenbart ikke tidligere hadde gått så mange intervjurunder med skøyteløpere. I forsøket på å få noe ut av Kramer falt hun i første sving.

NektetKramer stilte pliktoppfyllende til intervju (se det på You Tube), og ble møtt av dette første spørsmålet:

- Kan du ikke si hva du heter, hvor du er fra og hva du akkurat har vunnet her?

- Er du dum? repliserte Kramer på engelsk.

Reporteren svarer nei, og sier at det bare er for å kunne kjenne igjen opptaket.

- Nei faen, det vil jeg ikke gjøre, fortsetter han.

Tross den kronglete starten klarer reporteren å etter hvert få noen ord ut av Kramer, hvor han forteller hvordan det føles å vinne en medalje.

LatterligSeinere på kvelden fortalte han til den nederlandske tv-kanalen NOS at han oppfattet det som et surrealistisk seiersintervju.

- Dette var bare latterlig. Jeg hadde akkurat vunnet OL-gull - og hun var i hallen - og så må jeg ramse opp biografien min. Hun er gal, sa Kramer.

Det er derimot ikke bare i intervjusonen skøytekongen har latt seg irritere under de olympiske lekene. Ifølge Associated Press er han også oppgitt over at isforholdene er så vekslende i Olympic Oval.

I morgen står 1500-meteren på programmet, men det er først og fremst 10 000-meteren han venter på nå. Den går tirsdag kveld og da kan det bli nye seiersintervjuer på Kramer.

NEDERLANDS GULLGUTT: Sven Kramer er endelig olympisk mester også. Foto: AFP
NEDERLANDS GULLGUTT: Sven Kramer er endelig olympisk mester også. Foto: AFP Vis mer