Kramer senket banerekorden med 23 sekunder

Bøkko sjanseløs i Vikingskipet.

FANTOMLØP: Sven Kramer gikk en fantastisk 10 000 meter i Vikingskipet og senket banerekorden med smått fantastiske 23,19 sekunder.Foto: SCANPIX/AP Photo/Markus Schreiber
FANTOMLØP: Sven Kramer gikk en fantastisk 10 000 meter i Vikingskipet og senket banerekorden med smått fantastiske 23,19 sekunder.Foto: SCANPIX/AP Photo/Markus Schreiber Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Nederlandske Sven Kramer (23) knuste banerekorden i Vikingskipet og gikk en av tidenes råeste 10.000-metere på 12.50,96 søndag.

Banerekorden til Lasse Sætre fra januar 2006 ble most med 23,19 sekunder. I par med landsmannen og regjerende OL-mester på distansen, Bob de Jong (12.54,97), viste supermannen Kramer at han blir den store favoritten på de to lengste distansene i Vancouver-OL senere i vinter.

Tidligere på dagen hadde nederlandske Arjen van der Kieft (B-gruppen) og russiske Ivan Skobrev også vært under Sætres banerekord.

Håvard Bøkko (22) endte på fjerdeplass med 13.04,08. Nordmannen har slitt med svineinfluensa tidligere i uken, men valgte likevel å gå det eneste milløpet før OL.

— Det gikk lett rimelig lenge, men på slutten hadde jeg ikke den rette spruten, sier Bøkko til NTB.

22-åringen skjønte allerede før løpet at han ikke ville kunne kjempe om seieren.

Peter og jeg var klar over at jeg ikke kom til å hamle opp med Bob de Jong og Sven Kramer, sa Bøkko.Kramer er regjerende verdensmester på 10.000 meter, og han har også verdensrekorden på 12.41,69 minutter, satt i Salt Lake City i mars 2007.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer