Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kramer vurderer å droppe hele sesongen

- Ja, det er mulig.

SLITER MED MOTIVASJONEN: Sven Kramer vurderer et sabbatsår.Foto: SCANPIX/AFP/ANP/VINCENT JANNINK
SLITER MED MOTIVASJONEN: Sven Kramer vurderer et sabbatsår.Foto: SCANPIX/AFP/ANP/VINCENT JANNINK Vis mer

Skøytestjernen Sven Kramer sliter med motivasjonen og vurderer et konkurransefritt år.

Håvard Bøkkos erkerival deltok ikke i verdenscupen denne helgen. Han hadde på forhånd varslet at han ville stå over de første løpene. Til NRK røper han at han kan være vekk fra isen i hele år.

- Fjorårssesongen var veldig tøff for meg, både fysisk og mentalt. Og jeg trenger mer tid til å komme i form, og å få igjen kreftene etter fjorårssesongen. Om det blir denne, eller neste sesong, er jeg ikke sikker på, sier Kramer.

- Så det er mulig at du ikke konkurrerer i år i det hele tatt?

- Ja, det er mulig, ja, svarer skøytekongen.

Kramer er skøytesportens største stjerne. Flere har ment at skøytesporten lider kraftig de helgene han ikke deltar. Hva som vil skje med et helt år uten Kramer er ikke godt å si.

Øker Bøkkos sjanser
Det som iallfall er klart, er at det øker Bøkkos sjanser til seirer betraktelig. Kramer sier at han skal på treningsleir i Sør-Afrika og Italia, og at han da vil vurdere om han skal stille i det nasjonale mesterskapet.

- Hvis jeg ikke deltar der, tar jeg avgjørelsen om at det er over for min del denne sesongen, sier han.

Ryktene om at Kramer ikke vil stille til start denne sesongen har også nådd Bøkko og de andre norske. Bøkko og Kramer har kjempet flere flotte dueller, og Bøkko har stort sett fått juling av nederlenderen.

Bryr seg ikke
- Om han stiller eller ikke denne sesongen, bryr jeg meg ikke om. Jeg skal være i form til EM og VM uansett. Men det er klart, han har vunnet de fire-fem siste årene, og det hadde jo vært bra å ha hatt med de aller beste også i år, sier Bøkko til NRK.

- Men det er opp til ham om han trenger en sesong fri, sier nordmannen.

Kramer trekker fram Bøkko, Shani Davis og Enrico Fabris som de største favorittene dersom han ikke konkurrerer.

- Vel, når jeg ikke er på isen, så er det jo lett for dem, ikke sant, gliser nederlenderen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling