Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Krampa tok meg

VALENCIA (Dagbladet): Valencia- Celtic 1- 0. Etter lite spilletid i Valencia i høst, var John Carew tilbake i startoppstillingen da spanjolene slo skotske Celtic hjemme på Mestalla i går. Og etter denne kampen kan det bli vanskelig å holde nordmannen utenfor startoppstillingen framover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Krampa tok meg. Jeg mangler tydeligvis litt kamptrening, sier John Carew til Dagbladet etter at han bommet aleine med Celtic-keeperen like før slutt i UEFA-cupkampen.

Etter slitasje i knærne og i overkant mye fotball det siste året, ba Carew om mindre spilletid i høst. Etter det har han ikke spilt en hel kamp for Valencia. Nå er han sugen på å spille mer.

Feite sjanser

John Carew holdt i massevis mot Celtic - han spilte i 90 minutter. Og han spilte godt. Lille-John kom til flere feite sjanser, selv om det ikke ble mål på spissen i går.

- Når jeg skaper så mange sjanser som i dag, kan jeg umulig bli sittende på benken, sier John og håper på å starte allerede til helga igjen.

Han hadde et par muligheter i første omgang, men kom ikke til de største sjansene før han hadde spilt seg varm et stykke ut i den andre omgangen.

Etter 57 minutter headet Carew ballen - en crosser fra Angulo - men Celtics keeper Robert Douglas, som spilte en strålende kamp, fistet ballen i tverrliggeren.

Etter det hadde han en flott heading etter corner, som Douglas måtte strekke seg langt etter. I tillegg banket Carew ballen i stolperota og fikk en dobbeltsjanse stanset på målstreken to ganger.

KNAPP SEIER: Vicente Rodriguez sender ballen i mål og sikrer seier for Valencia. John Carew (nr. to fra høyre) spilte en veldig god kamp, men tegnet seg ikke på scoringslista.Foto: ROSS KINAIRD/ Allsport
KNAPP SEIER: Vicente Rodriguez sender ballen i mål og sikrer seier for Valencia. John Carew (nr. to fra høyre) spilte en veldig god kamp, men tegnet seg ikke på scoringslista.Foto: ROSS KINAIRD/ Allsport Vis mer

- Det er ikke min skyld at det står noen på streken til enhver tid, sier John humoristisk.

Frimerke

John skapte panikk i det skotske forsvaret hver gang han nærmet seg målet til gjestene fra Glasgow. Derfor ble Celtic-forsvareren Dianbobo Balde satt på nordmannen som frimerke nesten hele kampen.

Det var tydelig at skottene hadde respekt for nordmannen.

- - Carew spilte en kjempekamp. Synd at han manglet det lille ekstra og ikke scoret. Men det kommer flere muligheter, sier Valencia-trener Rafa Benitez og blunker med det ene øyet til Dagbladet.

Matchvinner ble Vicente Rodriguez kvarteret før slutt da han banket inn ballen etter frispark. Rodriguez fikk ganske uventet tillit fra start i stedet for Kily Gonzalez.

Skryt fra O'Neill

- Vi venter oss en tøff match i Skottland. Derfor burde vi nok vunnet med tre- fire mål i dag, sier Carew til Dagbladet.

Celtic manglet flere nøkkelspillere på laget i går. Blant annet spilte John Hartson i stedet for Chris Sutton i angrep.

- Sønnen til Sutton er blitt alvorlig syk og vi prøvde å få Chris hjem med et fly. Det gikk ikke, så John så kampen fra hotellrommet, fortalte manager Martin O'Neill etter kampen.

Martin O'Neill skrøt av John Carew til pressekorpset på Mestalla stadion.

- Carew spilte en kjempekamp, men keeperen vår, Robert Douglas, var nok bedre, sa O'Neill og smilte over resultatet. Ettmålstap for fjorårets finalelag i Champions League på bortebane, er ikke ille etter hans mening.

- Ut fra sjansene i kampen, er vel 1- 0 et rettferdig resultat, sa Martin O'Neill.

KNAPP SEIER: Vicente Rodriguez sender ballen i mål og sikrer seier for Valencia. John Carew (nr. to fra høyre) spilte en veldig god kamp, men tegnet seg ikke på scoringslista.Foto: ROSS KINAIRD/ Allsport
Hele Norges coronakart