<strong> STJERNESKUDD FRA STAVANGER:</strong>  Syklisten Alexander Kristoff (22) fikk kontrakt med stjernelaget BMC i august i fjor. Nå har han allerede to pallplasseringer i USA.
Foto: Morten Holm / SCANPIX.
STJERNESKUDD FRA STAVANGER: Syklisten Alexander Kristoff (22) fikk kontrakt med stjernelaget BMC i august i fjor. Nå har han allerede to pallplasseringer i USA. Foto: Morten Holm / SCANPIX. Vis mer

Krampe stoppet ikke sykkelkometen

Alexander Kristoff (22) på pallen igjen i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||
Sykkelproff Alexander Kristoff (22) fortsetter sin USA-suksess. Søndag spurtet BMC-rytteren til en ny tredjeplass. Stavanger-rytteren ble kun slått av HTC-stjernen Matthew Goss og Liquigas-kometen Peter Sagan etter over 260 kilometer sykling i Philadelphia International Championships.
Selv med kramper i beina en kilometer før mål, ga Kristoff spurtrivalene kamp.
- Sammen med Sagan ble jeg sperret inne 200 meter før mål, og det åpnet seg igjen først da 50 meter gjensto. Jeg hadde høyere fart enn dem foran meg, men spurten ble i korteste laget, sa Alexander Kristoff til NTB.
Førsteårsproffen fikk sitt gjennombrudd med tredjeplass på første etappe i Tour of California 22 dager tidligere.
 I Philadelphia ble nordmannen overlatt til seg selv for å forsvare lagets farger. Og det gjorde Kristoff med nok en plassering på seierspallen.
Neppe Tour de France Men selv med spurtsuksess er det lite som tyder på at Norge får se enda en superspurter i årets Tour de France ved siden av Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen.
 22-åringen sykler i verdensmester Cadel Evans lag, og amerikanske BMC akter å bygge laget rundt sammenlagthåpet.
Men uken før vil han garantert by Hushovd og Boasson Hagen opp til kamp om NM-tittelen, som Kristoff sikret allerede som 19-åring i 2007. Neste ritt for Alexander Kristoff blir et mindre etappeløp i Canada neste uke.
(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer