Kran blir idrettspresident

I dag lanseres Kjell O. Kran (61) som presidentkandidat i Norges Idrettsforbund. Etter det Dagbladet erfarer har seks av valgkomiteens sju medlemmer samlet seg om Kran. Et medlem, fylkesmann i Oppland, Knut Korsæth, har dissentert og foreslår Jan Jensen som norsk idretts øverste leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Valgkomiteens leder, Håvard Størseth, hadde den siste runden med komitémedlemmene på et telefonmøte i går kveld. I flere uker har han jobbet for å samle komiteen i en enstemmig innstilling på at konsernsjefen i Sparebanken NOR, Kjell O. Kran, skulle etterfølge Arne Myhrvold som ny idrettspresident. Kran har som kjent selv stilt som krav at oppslutningen om ham skulle være enstemmig.

Maktkamp

Størseth har overfor Dagbladet ikke lagt skjul på at det har vært harde, men ryddige diskusjoner i komiteen. Et tremannsutvalg i komiteen med Størseth, ishockeypresident Bjørn Ruud og lederen i Oppland idrettskrets, fylkesmann Knut Korsæth, har forsøkt å komme til enighet uten å lykkes.

Ifølge kilder i komiteen er det Korsæth som har stått steilt imot Kran fordi han mener hans karriere har vært som toppleder i næringslivet og ikke i idretten.
Korsæth har med sin bakgrunn fra Lillehammer Skiklubb arbeidet for skipresident Jan Jensens kandidatur.

Jan Jensen har imotsetning til Kran lang erfaring som idrettsleder, bl.a. fra Østfold. De siste årene har han ledet det kriserammede Skiforbundet med stor suksess. Det er han som har ledet det økonomiske oppryddingsarbeidet etter akkorden og Jensen har «folkeliggjort» skiforbundets ledelse.

Sterk og tøff

Kjell O. Kran er den eneste av kandidatene som er håndplukket av komiteen. Han anses for å være en tøff og sterk leder som kan ta grep om samlingsprosessen i Idrettsforbundet. Både som konsernsjef i Sparebanken NOR og styreformann i Statoil har han vist at han kan håndtere organisasjonsforandringer og få en ledelse til å trekke i samme retning.

Å lede Idrettsforbundet setter også store krav til forretningsmessig ryddighet.

Spennende

Om det nå åpnes for en dramatisk valgkamp fram til idrettstinget i mai, er tvilsomt. Kran har tidligere sagt at han ikke ønsker å delta i en slik strid skal i går ha trukket tilbake sitt ultimatum om at han utelukkende var villig til å stille til valg om komitéen var enstemmig.

Bakgrunnen for at han har endret syn har trolig sammenheng med at Korsæth på et svært tidlig tidspunkt i prosessen gjorde det klart at han var imot Kran. Når oppslutningen fra både kretser og forbund er så klar, tolker både valgkomitéen og Kran det nesten som en garanti for at han velges på idrettstinget i mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer