Kran dømt - Egeberg frikjent

I dag fikk de hovedansvarlige for det økonomiske rotet i Norges Idrettsforbund høre dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eks-idrettspresident Kjell O. Kran ble i dag dømt av idrettsforbundets eget domsutvalg, mens saken mot tidligere generalsekretær i NIF Ivar Egeberg ble avvist.

I april i år ble de to anmeldt av det nye idrettsstyret etter blant annet å ha vært ansvarlige for en negativ egenkapital på hele 45 millioner kroner.

Milde straffer

I dommen blir Kran idømt en bot på 10.000 kroner, men ingen av de to tidligere topplederne i NIF har blitt fradømt retten til å inneha verv i norsk idrett.

Tidligere styremedlem Steinar Arvesen var den eneste av de anmeldte i styret som ikke aksepterte en irettesettelse - den mildeste sanksjonen som var mulig i denne saken. Han ble i dag frikjent av domsutvalget.

- Overrasket over dommen

Idrettsadvokat Gunnar Martin Kjenner forteller til Dagbladet.no at han er overrasket over den milde straffen.

- Jeg har ikke lest hele dommen, og kan dermed ikke uttale meg i detalj, sier Kjenner kort tid etter at dommen ble offentliggjort i dag.

ÉN DØMT, ÉN FRIKJENT: Tidligere idrettspresident Kjell O. Kran fikk bot, mens saken mot eks-generalsekretær i NIF Ivar Egeberg ble avvist av domsutvalget. Foto: Veronica Melå
ÉN DØMT, ÉN FRIKJENT: Tidligere idrettspresident Kjell O. Kran fikk bot, mens saken mot eks-generalsekretær i NIF Ivar Egeberg ble avvist av domsutvalget. Foto: Veronica Melå Vis mer

- Det jeg derimot vil si, er at i forhold til flere aspekter - det store underskuddet, at mandater er overskredet og at mange arbeidsplasser har gått tapt som følge av dette - virker straffen noe mild.

Dommen kan leses i sin helhet på Idrettsforbundets nettsider idrett.no.

- MILD STRAFF: Idrettsadvokat Gunnar Martin Kjenner er overrasket over at domsutvalgets dom var såpass mild i forhold til sakens omfang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer