Kran kaster jakka...presser Jensen til å gå

Idrettspresident Kjell O. Kran har fått nok. I går ba han skipresident Jan Jensen skriftelig om å stille sin plass til disposisjon før det ekstraordinære skitinget 12. mai. - Hadde jeg hatt mer makt, hadde jeg brukt den, sier Kran.

Nærmere beskjed om å ta sine hatter og gå, er det umulig for en idrettspresident å gi til en særforbundspresident. Krans innpakkede brev-ordre til Jensen er en sjeldent dramatisk idrettspolitisk beslutning, og fjerner all tvil om at idretts-Norge har en handlekraftig toppleder. #

  • 23. mars møttes Kran og Jensen. Der fikk Jensen beskjed om at Idrettsstyret ville innkalle til ekstraordinært skiting - om ikke han og skistyret gjorde det. Kran tok det for gitt at Jensen oppfattet at hele styret da måtte stå på valg.

- Det tok jeg som en selvfølge, sier han.

- Visste ikke

Jensen valgte å holde skjult møtets alvor overfor deler av skistyret.

- Jeg visste det hadde vært et møte, men ikke innholdet. Det forbauser meg ikke. Det er slik Jensen styrer, sier Oddny Estenstad, som trakk seg som visepresident i skistyret under det tåredryppende info-møtet for kretslederne lørdag.

- Jeg fikk beskjed i styremøte sist fredag om at Jensen hatt møte med Kran med sånn beskjed, sier styremedlem og Jensen-forkjemper Arvid Sulland.

- Jeg visste ikke hva som sto på agendaen i møtet, sier styremedlem på Jensen-sida, Gunn Berit Lunde Aarvik.

  • Skikretsleder Svein Suhr fra Finmark, som i går forsvarte Jensen på NRKs Redaksjon 21 på vegne av seg og sine 17 kolleger, er ikke sikker på om han har fått informasjon om Krans krav...

- Tillitskrise

Kran har valgt å ta styring etter skikretsledermøtets beslutning om bare å holde suppleringsvalg på de tre styremedlemmen som trekker seg på grunn av Jensens detaljstyring.

- Det blir et amputert ting, sier Kran.

- Er det tillitskrise mellom skiforbundet og idrettsforbundet om ikke skistyret etterkommer din anmodning?

- Ja.

- Det kan vi ikke leve med, konkluderer skistyremedlem Sulland.

  • Skipresident Jan Jensen dro i går på møte til Sveits, og var ikke tilgjengelig for Dagbladet. Ifølge NRK, sa han dette om Krans anmodning.

- Jeg forholder meg ikke til idrettspresidenten, men de demokratiske konkrete prosessene som skal skje framover mot tinget.

  • Idrettspresident Kran fikk i går kveld telefon fra en meget sint skistyremedlem, som ikke likte brevet til Jensen. Dagbladet snakket med fire av fem styremedlemme på Jensen-sida. Alle nektet for å ha snakket med Kran. Vi fikk ikke takt i skistyremedlem Kurt Gaustad. Han dro ut telefonkontakten, og slo av mobilen da han fikk vite at Dagbladet ønsket kontakt...
VISER MUSKLER: Idrettspresident Kjell O. Kran kom i går på banen i skistriden.