Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kran krever lojalitet

Idrettspresident Kjell O. Kran advarer idretten mot å svekke båndene til Norsk Tipping. Utspillet kommer etter Vålerengas forhandlinger med nettselskapet Unibet.

For at idretten skal få maksimal økonomisk uttelling forutsetter det at Norsk Tipping beholder sin sterke posisjon i spillmarkedet. De økonomiske bidragene til idretten øker og synker etter omsetningen på Norsk Tippings spill, skriver Kran i en pressemelding.

Også Serieforeningen og Norges Fotballforbund er kritiske til Vålerengas forhandlinger med det nettbaserte spillselskapet, fordi de mener det kan velte eliteseriens fellesavtale med Norsk Tipping.

Det er viktig at idrettsfamilien står samlet bak Norsk Tipping som spilloperatør, og at vi alle er bevisste disse problemstillingene. Det er i dette bildet jeg med en viss uro registrerer at nettbaserte internasjonale spill utfordrer Norsk Tippings posisjon, og ikke minst utfordrer norske lover, skriver idrettspresidenten i sitt brev som er stilet til «alle idrettsvenner».

Enhver står naturligvis fritt til å delta i lovlige spillaktviteter. Men ettersom vi alle er så nært knyttet til Norsk Tipping, vil jeg minne dere alle på hvor avgjørende utviklingen av Norsk Tipping er for fremtiden til norsk idrett. Det er meget alvorlig om idretten selv bidrar til å svekke Norsk Tippings posisjon.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media