Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kran ny idrettspresident

Kjell Kran (61) ble valgt til ny president i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité under tinget i Ålesund i dag. Kran fikk 97 stemmer, mens motkandidaten Jan Jensen fikk 63.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Kran begynte i Sparebanken NOR for 11 år siden, kunne han ingenting om bank. Nå skal den nyvalgte idrettspresidenten sette seg inn i en ny verden.

Den påtroppende idrettspresidenten skal i tiden som kommer sette seg ned og analysere oppbygningen av idretts-Norge. Deretter kommer eventuelle endringer.

- Alle jeg har snakket med her er misfornøyd. Men jeg kan ikke gå inn og gjøre noe før jeg kjenner organisasjonen, forteller Kran til NRK radio.

Bankmann

61 år gamle Kran er administrerende direktør i Sparebanken NOR, men han går av i august. Kran var også styreformann i Statoil, men fikk nylig sparken i forbindelse med overskridelsene under Åsgard-utbyggingen.

Duellen mellom Kran og Jensen virket åpen helt fram til voteringen. Kran var innstilt av valgkomiteen. Jensen ble foreslått av komiteens mindretall, Knut Korsæth.

Det var 161 stemmeberettigede til stede på idrettstinget. 97 ønsket Kran, 63 støttet Jensen, mens en stemte blankt.

Småvittig

Jan Jensen kommer etter alle solemerker til å fortsette som skipresident etter dagens nederlag.

- Jeg var godt forberedt på begge utganger. Nå prøver jeg å være småvittig og si at det var hederlig å komme inn til en andreplass, sier Jensen til NRK radio.

Jensen har i dag fått beskjed om at en enstemmig valgkomité vil gå inn for at han skal fortsette som skipresident.

Jensen om Kran:

- Jeg oppfattet at det tyngste argumentet for Kran var fornyelse, og det er kanskje en positiv dristighet å satse på ham. Det har gått store ord om en ny kurs, og jeg er spent, men fantasien min strekker ikke helt til, sier Jensen til NTB.

Idrettsstyrets sammensetning:

President: Kjell Kran (Oslo).

1. visepresident: Grethe Fossli (Akershus).

2. visepresident: Odd Flattum (Buskerud).

Styremedlemmer: Steinar Arvesen (Akershus), Kristin Berthelsen (Aust-Agder), Kjell Å. Gottvassli (Nord-Trøndelag), Alf E. Jacobsen (Finnmark), Grethe Ingeborg Nykkelmo (Oslo), Liv Røe (Oppland), Svein Erik Stiansen (Akershus), Katharina Søreide (Hordaland).

Dessuten inngår de to norske IOK-medlemmene, Gerhard Heiberg og Jan Staubo, i styret. Det gjør også en representant for de ansatte i Norges Idrettsforbund. Denne representanten er ikke valgt ennå.

(Dagbladet/NTB)

SEIERHERREN:</B> Idretts-Norge valgte i dag Kjell Kran som ny idrettspresident.