Kran raser mot Myggen-pris

Idrettspresident Kjell O. Kran raser mot at Erik Mykland er tildelt Aust-Agder fylkes kulturpris. - Myggen er et dårlig forbilde, mener Kran, som mener Myggen burde vært tatt ut av landslaget etter byturen før Armenia-kampen.

Det er i dagens Agderposten at idretts-Norges øverste leder virkelig åpner krana på fullt.

- Jeg synes i hvert fall ikke Erik Mykland er noe godt forbilde for norsk ungdom, når røyk, alkohol, og manglende lojalitet til laget, lagledelsen og lagkameratene er en del av det inntrykk han formidler.

Kran mener det eneste riktige etter episoden før Armenia-kampen i høst ville vært å tatt den populære midtbanespilleren av laget. Boten på 30 000 mener han ikke på langt nær var straff nok.

- Hva er det for en profesjonell fotballspiller som tjener mange millioner kroner i året, spør Kran.

Krans inntrykk av Myggen har ikke blitt bedre etter at han leste Håvard Rems bok om fotballspilleren fra Sørlandet.

- Men han er en god fotballspiller. Det kan selvfølgelig ingen ta fra ham.

- Myggen flott forbilde

Og på Sørlandet raser debatten og Agders store lille sønn videre. Førsteamanuensis og doktor i idrettsvitenskap Bjørn Tore Johansen ved Høyskolen i Agder anklager lokale idrettsledere for dobbeltmoral når de kritiserer Myggens livsstil.

- I Aust-Agder skal alle som er involvert i idretten være så utrolig sunne. Alle som driver med idrett vet at det ikke er sånn, sier han til Agderposten.

Johansen er provosert over idrettsledere som for et halvt år siden hyllet Myggen nå kritiserer spilleren, og mener også at Myggen er et flott forbilde for ungdommen.

- Han er ærlig, og legger aldri skjul på hvem han er.

IRRITERT: Idrettspresident Kjell O. Kran raser over at Erik Mykland fikk Aust-Agders kulturpris.