Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kran trolig ny president

Valgkomiteen i Norges Idrettsforbund skal ha et møte til før de innstiller på ny idrettspresident etter Arne Myhrvold. Komiteens formann, Håvard Størseth, håper og tror på en enstemmig innstilling. Etter det Dagbladet har grunn til å tro, ligger banksjef Kjell O. Kran best an. Og Kran er interessert i jobben.

- Jeg er ikke blitt spurt, og forholder meg bare til komiteen, sier Kjell O. Kran til Dagbladet.

Han er nyoperert på Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo, og orket ikke å snakke lenge med Dagbladet i går.

Det viktigste ble likevel sagt under den korte telefonsamtalen, nemlig at Kran trolig overtar etter Arne Myhrvold hvis valgkomiteen går inn for ham 100 prosent.

Fem kandidater

I går ga sittende president Arne Myhrvold beskjed om at han ikke stiller til gjenvalg. Valgkomiteen står dermed igjen med følgende kandidater:

  • Kjell O. Kran banksjef i Sparebanken NOR, anerkjent som en dyktig leder og administrator, hentet inn som kandidat av valgkomiteen selv.
  • Odd Flattum tidligere fotballpresident, medlem av idrettsstyret, foreslått av fotballforbundet.
  • Marit Wiig varm talskvinne for breddeidretten, har hatt en rekke verv innen idretten. For tida direktør i NHO. Foreslått av flere idrettskretser.
  • Jan Jensen skipresident, foreslått av skiforbundet og flere idrettskretser.
  • Børre Rognlien Høyre-politiker, foreslått av Oslo Idrettskrets.

Samtlige har være inne til «jobbintervju» hos valgkomiteen.

- Slik det ser ut nå, trenger vi et møte til før vi legger fram innstillingen vår. Det møtet vil bli avholdt i neste uke. Jeg håper - og tror - vi skal kunne legge fram en enstemmig innstilling, sier Håvard Størseth til Dagbladet.

Han tar Arne Myhrvolds nei «til etterretning».

Udramatisk valg?

Dagbladet snakket med flere «tungvektere» innen norsk idrett i går. Valgkomiteen holder kortene limt til brystet, og ingen kan si noe med sikkerhet, men de fleste heller i retning av Kjell O. Kran.

Skulle valgkomiteen klare å fremme en enstemmig innstilling på ham - som Kran har «krevd» for å stille opp, vil ventelig de øvrige kandidatene trekke seg.

I så fall vil det gå mot et udramatisk valg på idrettstinget i mai. Det finnes neppe sterke nok krefter til å gå imot en samlet valgkomiteinnstilling på Kjell O. Kran.

- Jeg vil avvente tilbakemeldingene fra valgkomiteen før jeg vurderer om jeg skal stille opp, sier Marit Wiig til Dagbladet.

Avventer

- Det var ikke aktuelt for meg å stille til valg mot Arne Myhrvold. Nå som han har trukket seg, er situasjonen en annen. Så langt har jeg sagt ja til gjenvalg til idrettsstyret, og har stilt meg disponibel for valgkomiteen. Men jeg vil avvente komiteens innstilling før jeg bestemmer meg, sier Odd Flattum.

Arne Myhrvold skrev i sitt brev til valgkomiteen at han anså Flattum og Kran som «personer med integritet og høy troverdighet - og som begge vil kunne gjøre en utmerket jobb for norsk idrett».

Det er ei føring valgkomiteen neppe velger å se helt bort fra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media