Krangel om Carew

Rosenborg og Vålerenga har tapt penger på at RBK bandt dollaren da John Carew ble solgt til Valencia. Vålerenga hevder de ikke var klar over at det skjedde og utelukker ikke at saken kan havne i retten.

RBK solgte Carew for ni millioner US dollar og 10 cent til spanske Valencia i vår. Allerede da sto dollaren høyt, og trønderne ville ikke risikere å tape penger på at dollaren falt i kurs. RBK bandt dollarkursen i salget til 8,40 norske kroner. I dag er kursen nærmere 9,50. Det betyr at både RBK og VIF har tapt et betydelig beløp. # - Rosenborg bandt dollaren for hele beløpet - også vår del - uten at vi var klar over det. Vi eide en så pass stor del av Carew da han ble solgt, og mener vi burde vært tatt med på råd, sier administrerende direktør Even Haugen i Vålerenga Fotball ASA til Dagbladet.

Krever 2 mill.

Oslo-klubben krever ifølge Nettavisen cirka to millioner kroner ekstra av overgangen som en valutagevinst.

- Dette er bare etterpåklokskap. Vi binder alltid kursen i overganger. I sommer sa Vålerenga at det var greit med en binding av kursen, noe de altså benekter nå, sier RBK-direktør Nils Skutle til Dagbladet.

Rosenborg ser seg ferdig med saken.

- Vi har ulikt syn på dette. Skutle mener vi burde skjønne at de bandt dollaren, men hvordan skulle vi skjønne det spør Haugen.

- Rosenborg må ikke ta alt som en selvfølge.

- Juristmat

Advokat og Carew-agent Per A. Flod kjenner ikke til saken, men skjønner godt at Rosenborg ønsket å binde kursen i og med at dollaren sto så høyt som den gjorde i april. Sjøl har Carew ifølge Flod tjent på at dollarkursen har gått opp.

- De pengene Carew skal ha fra Rosenborg har jeg fått i dagens dollar. De har ikke vært bundet, sier Flod til Dagbladet.

- Det har jeg ikke helt oversikt over, men det er uansett ikke snakk om så store beløp, sier Skutle.

Fra VIFs side er ikke siste ord sagt i saken.

- Dette er juristmat, sier Haugen.

- Kan det ende med at dere kjører rettssak på dette?

- Det utelukker jeg ikke, men som regel ordner ting seg før det kommer så langt, sier Haugen.

<B>PENGEKAMP:</B> VIF vil ha mer penger for John Carews overgang fra RBK til Valencia.