Kranglefantene bestevenner

TRONDHEIM (Dagbladet): Ola By Rise ble forbannet da sjefen skjelte ham ut. I går hadde han og Nils Arne Eggen oppvaskmøte - og så var alt fryd og gammen igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Assistenttrener By Rise innrømmer at han ble mektig irritert da det kokte over for Eggen under mandagens treningskamp mot Tromsø.

- Nå holder du kjeft, ellers kan du gå i garderoben, brølte sjefen etter at Ola By Rise hadde kommentert en detalj ute på banen. Assistenten holdt kjeft og tok heller opp episoden under fire øyne i går formiddag.

- Den type tiltale og reaksjonsmønster er ikke særlig ålreit. Nils har et boblende engasjement og det er lett å bli overkjørt. Men hvis jeg skal fylle min rolle, kan jeg ikke finne meg i slike episoder, sier By Rise.

I går var kranglefantene bestevenner igjen. By Rise mener de dårlige resultatene må ta mye av skylda for søndagens hendelse.

- Det er som i et ekteskap. Når noe ikke fungerer, oppstår det gnisninger. Så kommer gjerne en utblåsning, sier assistenttreneren.

Nils Arne Eggen vil ikke si om han beklaget opptrinnet overfor Ola By Rise, men erkjenner at han gikk over streken.

- Slikt har vi vært ute for mange ganger før. Temperament er et pedagogisk virkemiddel for oss i Rosenborg.

- Men er det vanlig å skjelle ut assistenttreneren sin?

- Nei, vanlig er det jo ikke. Ola og jeg har drøftet det som skjedde, og er ferdig med saken. Jeg skjønner jo også at det var litt overdrevet.

- Er du ekstra sint om dagen?

- Nei, på ingen måte, sier Nils Arne Eggen, som gjentar budskapet om at det er høyt under taket i Rosenborg.

- Hos oss må du tåle å bli kalt en idiot. Du får ikke psykiatrisk hjelp av den grunn.

- Også Ola By Rise?

- Ja, han også. Men Ola ble ikke kalt en idiot. Jeg ba ham bare holde kjeft, smiler Nils Arne Eggen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer