Krangler etter kafé-besøk

HAKUBA (Dagbladet): Etter OL-floppen krangles det friskt i hoppleiren. Et kafébesøk har fått begeret til å renne over, og nå raser Jan Erik Aalbu mot landslagssjef Trond Jøran Pedersen.

Grunnen er et intervju i Adresseavisen, der hoppsjefen hevder at NRKs ekspertkommentator Aalbu forstyrret Lasse Ottesen kvelden før lagkonkurransen i OL. Da spiste Aalbu og Arne Scheie middag med Lasse Ottesen i Hakuba.

- Dette er svært uheldig. Aalbu har gått inn i mange situasjoner der han kan ha forstyrret Lasse. Aalbu har gjort ting han ikke riktig har skjønt konsekvensen av, sier Trond Jøran Pedersen til Adresseavisen.

- Sprøyt

- Det største sprøytet jeg noen gang har hørt. Lasse og jeg er kamerater. Jeg har også trent ham i flere år, og spiller golf med ham på fritida, sier Aalbu.

- Kvelden før laghoppingen spurte Lasse om vi skulle ta en middag sammen. Gjerne det, svarte jeg, bare avklar med trenerne så det ikke kolliderer med noe annet.

- Ledelsen er ikke hjemme, svarte Lasse. - Trond Jøran og de andre er på et Mizuno-treff i Nagano. Jeg får ikke tak i dem.

Gikk på kafé

- Lasse var hjemme igjen klokka 21.45. Når Trond Jøran bruker meg som unnskyldning for at hopperne lander på kulen, sier det mest om ham. Trond Jøran bør finne andre argumenter for at det går dårlig. Slike uttalelser blir jeg deppet av, sier Jan Erik Aalbu.

Reagerer

Hoppsjef Trond Jøran Pedersen fastholder kritikken. - Jeg reagerer på framgangsmåten hans. Hvis han ikke fikk tak i meg den aktuelle kvelden, så var det minst to andre i ledelsen som var igjen i Hakuba, sier Pedersen til Dagbladet.

Han sier han har vanskeligheter med å forholde seg til Aalbus dobbeltrolle. Aalbu er ekspertkommentator på NRK, sportssjef på skigymnaset, og aktuell som trener for de amerikanske kombinertløperne fra sommeren.

Han har heller ikke lagt skjul på at han ønsker en ny sjef for hopperne - og at han selv kan tenke seg jobben.

- Aalbu oppsøker hopperne i kraft av å ha journalistiske hensikter, og det kan være problematisk når man vet at han har ambisjoner i ulike retninger, sier Pedersen.