PÅ PLASS: Arjen Robben sluttet seg til den nedelandske troppen denne helga, men om han starter i formiddag vil det være en enorm overraskelse.Foto: SCANPIX/EPA/Koen van Weel
PÅ PLASS: Arjen Robben sluttet seg til den nedelandske troppen denne helga, men om han starter i formiddag vil det være en enorm overraskelse.Foto: SCANPIX/EPA/Koen van WeelVis mer

Krangler om de to som neppe spiller uansett

- Tror Robben starter, er Olsens svar på bløff-påstandene.

||| • Følg Nederland - Danmark i VM-studio fra kl. 13.30!

(Dagbladet): Med bare noen timer igjen til avspark mellom Nederland og Danmark i Johannesburg, krangler de to rivaliserende trenerne om to spillere som neppe vil delta uansett, Arjen Robben og Nicklas Bendtner.

Danskenes Morten Olsen ble irritert da han ble anklaget for å bløffe om Bendtners skade i går, og bjeffet til journalistene da de ikke ville gi seg med spørsmålene om spissen.

Da hadde Nederlands Bert Van Marwijk allerede antydet at Olsen prøver å lure ham.

- Spiller ikke Bendtner? Det får vi vente å se på. Jeg regner med at han spiller, sa Van Marwijk, ifølge dansk TV 2.

- Mitt svar til det er at jeg tror Robben spiller, var svaret fra Morten Olsen.

Usikkerhet
Arjen Robben har faktisk trent med Nederland de siste to dagene, etter at det ble anslått at han kunne være ute av spill i opptil fem uker på grunn av lårskaden han pådro seg i oppkjøringskampen mot Ungarn.

Før helga uttalte nederlenderens fysioterapeut at han tror Robben kan spille mot Danmark, og dermed er det to av de største navnene på hver side som plutselig kan dukke opp i lagoppstillingene.

FRISK? Nicklas Bendtner figurerer i Ekstra Bladets forventede førsteellever, til tross for skaden.Foto: SCANPIX/AFP/PATRICK HERTZOG
FRISK? Nicklas Bendtner figurerer i Ekstra Bladets forventede førsteellever, til tross for skaden.Foto: SCANPIX/AFP/PATRICK HERTZOG Vis mer

Dansk presse klarer hvertfall ikke å bestemme seg for om Nicklas Bendtner er aktuell.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstra Bladet plasserer Arsenal-spissen på topp i sin varslede førsteellever:

Thomas Sørensen - Lars Jacobsen, Simon Kjær, Daniel Agger, Simon Poulsen - Christian Poulsen, Jakob Poulsen, Thomas Kahlenberg - Dennis Rommedahl, Nicklas Bendtner, Thomas Enevoldsen.

Berlingske Tidende er ikke like optimistiske, og tror Morten Olsen når han sier at Bendtner ikke blir klar.

- Vi tror ikke det er en bløff. Vi har gode kilder i Bendtner-familien. De er oppriktig redde for at han mister hele VM. Man kan også se det på utstrålingen hans. Bendtner pleier å smile og være i godt humør, sa sporsredaktør Morten Crone til Dagbladet, BT har i dag satt opp følgende førsteellever:

Thomas Sørensen - William Kvist, Simon Kjær, Daniel Agger, Lars Jacobsen - Christian Poulsen, Thomas Kahlenberg, Daniel Jensen - Dennis Rommedahl, Jon Dahl Tomasson, Jesper Grønkjær.

Spesiell arroganse
Storfavoritt Nederland bryr seg kanskje lite om det blir noen Bendtner på topp eller ikke. De oransje har vist fryktinngytende form inn mot VM, og danskene levnes liten sjanse foran 85000 tilskuere på Soccer City.

- Vi har en spesiell form for arroganse, og det er en av styrkene våre. Men vi kan ikke la det gå for langt, for det kan bli et handikap om vi blir uforsiktige, sier Bert Van Marwijk, ifølge FIFA.com.

IRRITERT: Danmarks sjef Morten Olsen lot seg irritere om påstander om Bendtner-bløff i går.Foto: SCANPIX/AP/Frank Augstein
IRRITERT: Danmarks sjef Morten Olsen lot seg irritere om påstander om Bendtner-bløff i går.Foto: SCANPIX/AP/Frank Augstein Vis mer

- Når arroganse gjør at du forsøker å ydmyke motstanderen, tar de gjerne hevn. Det har jeg forsøkt å forklare spillerne fra dag en, sier nederlendernes sjef.

Ifølge avisa De Telegraaf vil heller ikke Arjen Robben spille noen rolle i formiddag, og den nederlandske publikasjonen varsler følgende startellever:

Maarten Stekelenburg - Gregory van der Wiel, Johnny Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst — Nigel De Jong, Mark van Bommel — Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart — Robin Van Persie.

Fem av de seks siste møtene mellom Nederland og Danmark har forøvrig endt i uavgjort.

TROR BENDTNER STARTER: Nederland-trener Bert van Marwijk.Foto: SCANPIX/AFP/ THOMAS COEX
TROR BENDTNER STARTER: Nederland-trener Bert van Marwijk.Foto: SCANPIX/AFP/ THOMAS COEX Vis mer