Krangler om kvinnenes blodgrense

- Langrennsjentenes tillatte blodgrense på 16,5 bør heves til 17,0, sier svensketrener Magnar Dalen - og erter på seg den norske FIS-guruen Inggard Lereim. For han vil heller senke blodgrensa før neste sesong. - Dalen har ikke peiling, sier Lereim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

STØTTER NORSKE JENTER: Sveriges landslagssjef Magnar Dalen mener skijentenes blodgrense er satt for lavt.

Magnar Dalen er knapt ferdig med tyveribeskyldningen fra de norske smørerne før han nå kaster seg ut på dypt vann igjen.

Og denne gangen utfordrer han en større fisk.

For etter at Maj Helen Sorkmo i helga ble nektet å gå v-cuprennet i Dobbacio fordi hun ble målt til 16,7 på blodprøven før rennet, tar Magnar Dalen nå til orde for å justere skalaen. Han mener blodtestene til det internasjonale skiforbundets (FIS) er urettferdige for langrennsjentene.

Jentene på grensa

- Jeg er godt informert, og gjennomsnittet for jentene som går i v-cupen ligger mye nærmere den tillatte grensa enn hva som er tilfellet for gutta, sier Dalen. Med det mener han absolutt ikke at jentene doper seg mer enn gutta, men at grensa er satt for lavt. Derfor mener han det vil være fullstendig galt å gjennomføre Inggard Lereims tanke om å redusere blodgrensa før neste sesong.

- Hev blodgrensene isteden, sier Dalen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer