Krangler om laguttaket

Sender Norge et B-lag til ski-VM? Profilerte skikjendiser krangler om laguttaket så busta fyker. Hva syns du om langrennsuttaket?

Skiskytterne Lars Berger og Frode Andresen havnet på henholdsvis første og annenplass på 30-kilometeren (fri teknikk) under NM i helgen. Likevel var ingen av navnene på Norges Skiforbunds liste over VM-klare utøvere mandag.

- Når det gjelder Lars Berger forstår jeg at han ikke ble tatt ut. Men jeg synes det er veldig rart at det ikke ble funnet plass til Frode Andresen. Han går aldri dårlig i sporet i verdenscupen i skiskyting og kunne gjort en meget bra femmil i VM, mener Åge Skinstad, og innrømmer at han ble overrasket da han fikk VM-uttaket.

- Jeg synes det er modig gjort. De må ha gjort det ene og alene for å skape diskusjon.

NRKs langrennskommentator mener Norges Skiforbund burde gjort følgende i VM i Val di Fiemme om to uker:

- Tor Arne Hetland burde fått beskjed om at han bare konsentrerer seg om det han kan, nemlig sprint. Ettersom han er tittelforsvarer der går han utenom kvoten på ti løpere. Dermed er det plass til Frode Andresen.

Når det gjelder Lars Berger, håper Åge Skinstad å se mer til ham i fremtiden.

- Han er en svært spennende langrennsløper. Jeg håper virkelig han satser mer på langrenn fremover, sier han.

Tidligere landslagstrener i langrenn Inge Bråthen mener at Norge sender et B-lag til ski-VM etter at skiskytterne ikke er tatt ut på laget.

Skiskytterne blir hjemme

- De vil ikke ha med skiskyttere. Det er et nederlag for langrenn at skiskytterne er best, sier tidligere landslagssjef Inge Bråthen til NRK.

Selv om Frode Andresen er mest kjent som skiskytter er han altså en habil skiløper i enhver målestokk.

Han sier til NRK at han regner med at de som tok ut laget er kompetente og vet hva de gjør.

Han legger imidlertid til at han tror han på en optimal dag kunne kjempet om en plass på pallen i ski-VM.

VM i Val di Fiemme starter 18. februar.

GOD: Frode Andresen er en racer i sporet, og har slått de antatt beste spesiallangrennsløperne flere ganger. Men han kommer ikke til VM.