Krangler om straffen som avgjorde

Steffen Iversen sikret seier rett før slutt.

SIKKER: Steffen Iversen scoret sikkert fra krittmerket - og Rosenborg vant 2-1 mot Lillestrøm. Foto: Ned Alley / SCANPIX
SIKKER: Steffen Iversen scoret sikkert fra krittmerket - og Rosenborg vant 2-1 mot Lillestrøm. Foto: Ned Alley / SCANPIXVis mer

LERKENDAL (Dagbladet.no) Rosenborg - Lillestrøm 2-1. Mens Lillestrøm mente Rosenborg vant etter feildømt straffespark, jublet Rosenborg for det de mener både var en riktig straffe og meget fortjent seier.

- Dommeren sa til meg etter kampen at han dømte fordi jeg sparket han (Traore) ned. Det gjorde jeg slettes ikke, og jeg mener straffen er svært billig, sier Frode Kippe.

LSK-stopperen mener dette skjedde:

- Jeg går ned for å blokkere et skudd og mener Traore oppsøker kroppen min og kaster seg ned. Det var vel ikke filming, men han kunne godt stått oppreist i den situasjonen.

Iversen uenig
Henning Berg støtter sin midtstopper, og er slettes ikke fornøyd med Roy Helge Olsens innsats som pipeblåser.

- Frode tar ikke foten på Rosenborg-spilleren, det ser vi på tv. Men han fikk straffe av samme mann som ikke dømte straffe til oss da vi skulle hatt det i Bergen, og som også viste ut Vidar Riseth i den kampen, sier Henning Berg, tydelig misfornøyd.

- IKKE STRAFFE: Frode Kippe mener Abdou Razack Traore burde holdt seg på beina. Foto: Ned Alley / SCANPIX
- IKKE STRAFFE: Frode Kippe mener Abdou Razack Traore burde holdt seg på beina. Foto: Ned Alley / SCANPIX Vis mer

Steffen Iversen, mannen som scoret på den omtalte straffen, mener imidlertid at dommeren gjorde helt rett.

- Jeg så situasjonen godt, og synes det er en helt grei straffe. Kippe kommer inn med hele kroppen og stopper Traore, og jeg synes ikke det er noe å diskutere, sier Iversen.

Tøft mot Odd
To timer etter at Molde rotet bort to poeng i gullkampen i Sandefjord, reddet altså Iversen RBK-seieren rett før slutt.

I sin toppseriekamp nummer 1000 hadde Rosenborg spillet nesten hele kampen, men de slet lenge med å få inn det avgjørende målet.

- Vi maler på og vinner absolutt fortjent. Denne kampen hadde vi full kontroll på, selv om de kom til et par sjanser etter feil fra oss, og selv om vi selv slet litt med å få ballen i mål. Deilig å få seier til slutt, og det ser absolutt bra ut nå. Men som vi har sagt før er det viktig å ta en kamp om gangen. I neste runde møter vi et tøft Odd-lag som virker å være i solid form, sier Steffen Iversen.

Rosenborgs første mål i går kom da serielederen hadde spilt 297 minutter uten å score mål i kamp. Steffen Iversen dempet ballen og fyrte av gårde et knallhardt skudd som Otto Fredrikson måtte gi retur på. Da dukket alltid offensive Mikael Lustig opp og dunket returen i nettmaskene.

AVGJORDE: Mikael Lustig scoret utlikningsmålet og Steffen Iversen puttet vinnermålet da Rosenborg økte forspranget til Molde. Foto: Ned Alley / SCANPIX
AVGJORDE: Mikael Lustig scoret utlikningsmålet og Steffen Iversen puttet vinnermålet da Rosenborg økte forspranget til Molde. Foto: Ned Alley / SCANPIX Vis mer

Før det målet hadde ikke Rosenborg scoret siden gårsdagens suspenderte spiss Rade Prica satte ballen i mål i det 16. minutt i seriekampen mot Strømsgodset. Både resten av den kampen, og i de to kvalifiseringskampene mot Qarabagh gikk Rosenborg målløse av banen.

- Men i denne kampen var attituden tilbake slik vi vil ha den. Vi jobbet og kjempet hele tiden og da kommer også spillet og sjansene. Som det heter: Skills is important, but attitude is everything, sier Erik Hamrèn, som var stolt over den jobben guttene la ned.

Satset på kontringer
Mot Lillestrøm fortsatte uansett Rosenborg å sløse med sjansene. De var det klart beste laget, mens gjestene lå lavt og satset på kontringer. LSK-taktikken lyktes godt lenge, og Edwin Eziyodawe fikk to kjempesjanser. Først da Kris Stadsgaard og Rune Jarstein burde hatt kontroll, men rotet så lenge at Edwin snappet ballen og rundet Jarstein. Foran åpent mål kunne han trille inn 0-1.

- Min feil. Jeg roper keeper, men hadde samtidig håpet at Kris skulle skjermet ballen bedre. Likevel tar jeg selvsagt den på min kappe, sier Rune Almenning Jarstein.

Han gjorde det imidlertid godt igjen etter 24 minutter da samme Edwin plutselig var helt alene med Jarstein. Skuddet traff RBK-keeperen i foten og gikk ut til corner.

- Keeperen var heldig der. Jeg skulle skyte mot lengste stolpe, men traff han i stedet i foten, forklarer Edwin.

RØDE LILLESTRØM: Kristoffer Tokstad og Lillestrøm spilte i rødt mot Rosenborg. Her i en duell med Per Ciljan Skjelbred. Foto: Ned Alley / SCANPIX
RØDE LILLESTRØM: Kristoffer Tokstad og Lillestrøm spilte i rødt mot Rosenborg. Her i en duell med Per Ciljan Skjelbred. Foto: Ned Alley / SCANPIX Vis mer

Uansett vant Rosenborg fullt fortjent. Før pause hadde de sjanser både ved Marek Sapara, Roar Strand, Trond Olsen og Anthony Annan. Men alle slet fælt med å få ballen mellom stengene.

Etter pause fortsatte hjemmelaget presset, og etter 10 minutter fyrte Roar Strand av gårde et fantastisk skudd med venstrefoten. Fra skrått hold føk ballen i undersiden av tverrliggeren og ut på banen igjen.

Etter dette kom Lillestrøm litt mer med i kampen, og Olivier Occean hadde en brukbar heading som Jarstein reddet pent.

Konan-kanon
Kvarteret før slutt viste innbytter Didier Konan Ya seg frem. Etter herlige finter på høyresiden skjøt han hardt med venstrefoten, men Otto Fredrikson fikk så vidt slått til corner.

Seks minutter før slutt var Marek Sapara nær. Etter en kort corner fikk han ballen tilbake og skjøt tverrligger og ut. Så kom en annen afrikaner inn, Abdou Razack Traore. Han og Konan Ya viste begge god teknikk, og bidro absolutt til seieren med straffen og herlige dribleserier.

- Herlig å se dem danse sånn, smilte Erik Hamrèn, vel vitende om at han nå får en uke på seg til neste kamp. Det gjør godt for et skadeskudd RBK-lag, som i går spilte uten blant annet Alexander Tettey, Micke Dorsin (syk), Vadim Demidov og Rade Prica (suspendert).

- Godt gjort av oss å klare oss så godt uten fire sentrale spillere på banen. Det viser bredden vi ha i stallen, sier Hamrèn.