Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kranglet med Trump - skjøt USA videre i VM

Vant 2-1 mot Frankrike.

HELT: USAs Megan Rapinoe scoret begge målene i VM-seieren mot Frankrike i kveld. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
HELT: USAs Megan Rapinoe scoret begge målene i VM-seieren mot Frankrike i kveld. Foto: REUTERS/Benoit Tessier Vis mer
  • Frankrike - USA 1-2

USA er klare for semifinale i fotball-VM for kvinner etter seier mot vertsnasjonen Frankrike. Megan Rapinoe ble den store helten med to scoringer - og 33-åringen er ikke redd for å vise seg fram.

- Frankrike gjorde en god jobb, men vi var så sterke defensivt. Det føles uvirkelig å være klare for semifinale. Vi er så stolte, sier Rapinoe i intervju vist på NRK.

Dermed blir det USA - England som møtes i kamp om finalebillett i den ene semifinalen.

Allerede etter fem minutter tok USA ledelsen i kveld. Et frispark litt ute på venstresida gikk gjennom hele feltet og i mål etter skudd fra Megan Rapinoe. Dermed sto det 1-0 etter et noe heldig forsøk som snek seg forbi mange bein.

USA viste seg som det beste laget i 1. omgang og Frankrike slet med å skape de helt store sjansene.

Dermed ledet USA 1-0 til pause.

Ny scoring

Etter 65 minutter økte Rapinoe til 2-0. USA kontret og ballen fant 33-åringen som enkelt satte inn doblingen. Igjen var amerikanerne effektive foran mål.

Men Frankrike tente et lite håp med ni minutter igjen av kampen. Et frispark fant hodet til Wendie Renard som stanget inn 2-1-reduseringen.

Det var likevel for seint for VM-vertene som dermed er ute av mesterskapet. USA vant 2-1 - der Rapinoe ble den store helten.

Tidligere i VM hisset hun på seg selveste Donald Trump - USAs president.

Rapinoe, som både har vunnet VM og OL med hjemlandet, er ikke redd for å uttale seg om sensitive temaer, og har tidligere uttrykt seg kritisk til den sittende presidenten.

Kontrovers

I en video som startet å sirkulere på sosiale medier for noen dager siden, men som muligens ble filmet tidligere i sommer, sier Rapinoe at hun ikke kommer til å besøke Det hvite hus om USA skulle vinne VM.

Nå får hun svar av Trump på Twitter.

- Megan burde vinne før hun snakker. Fullfør jobben! Vi har ikke gjort invitert Megan og laget ennå, men nå inviterer jeg dem uansett om de skulle vinne eller tape. Megan burde ikke være respektløs mot landet, Det hvite hus eller flagget vårt, spesielt etter alt som har blitt gjort for henne og laget. Vær stolt av flagget du bærer. USA gjør det veldig bra!, skriver han blant annet.

Rapinoe har også demonstrert på andre måter. Når den amerikanske nasjonalsangen runger ut over stadion i Frankrike, skiller hun seg ut fra resten av lagvenninnene.

Det er vanlige kutyme å holde hånda over hjertet når «The Star-Spangled Banner» spilles. Det gjorde ikke Rapinoe, som heller ikke sang med. For amerikanerne var det ingen stor overraskelse, men saken har fått oppmerksomhet i resten av verden.

- Jeg kommer trolig aldri til å holde hånda over hjertet igjen, og jeg kommer trolig aldri til å synge nasjonalsangen igjen, uttalte Rapinoe i et intervju med Yahoo Sports like før mesterskapet.

Frankrike – USA 1-2 (Parc des Princes i Paris).

Spilt torsdag: Norge – England 0-3 (0-2).

Spilles lørdag: Italia – Nederland, Tyskland – Sverige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media