Kranglet med van Nistelrooy, fornærmet supporterne

Rio Ferdinand på Asia-tur.

(Dagbladet.no): Rio Ferdinand er i hardt vær etter gårsdagens kamp mellom Manchester United og Kashima Antlers. United tapte kampen 2-1, men det er neppe hva som bekymrer mest i United-miljøet i dag.

Like før kampslutt startet noen pinlige minutter for United som er på turné i Asia for å promotere klubben. Først rant det over for Ruud van Nistelrooy da Ferdinand brukte for lang tid på å sende en pasning.

Etter at dommeren blåste føyk de to United-spillerne i tottene på hverandre og kranglet åpenlyst foran tilskuerne. Uniteds assistenttrener Carlos Queiroz har allerede innrømmet at episden vil få etterspill.

Men Ferdinand var ikke ferdig med å krangle.

Den tidligere dopingdømte midtstopperen har møtt motbør fra sine egne supportere etter at han takket nei til Uniteds siste kontraktsforslag.

Grunnen skal være at lønna på 100 000 pund i uka er for lav. Dette har opprørt mange supportere som har svart med å pipe ut Ferdinand under klubbens treningskamper i sommer.

I går slo Ferdinand tilbake med det som kalles «an abusive gestrure» i engelske medier. På vei ut av banen viste han V-tegnet til supporterne.

Tegnet stammer fra hundreårskrigen mellom England og Frankrike. De engelske bueskytterne ble truet av franskemennene med at de ville kutte av dem fingrene de brukte til å skyte med.

Den 25. oktober 1415 under slaget om Agincourt i Frankrike kom bueskytternes svar. De viste sine to viktigste fingre mot fienden samtidig som de i kor skrek «Fuck off» (dra til helvete). (Kilde: NPF)

- Jeg vet ikke om det var en episode mellom Rio og supporterne, sier Uniteds assistenttrener Queroz ifølge PA.

Sesongen begynner allerede 10. august for Manchester United. Etter forrige sesongs skuffende tredjeplass i Premier League må de gjennom kvalifisering for å spille Champions League i år.

I HARDT VÆR: Rio Ferdinand (tilhøyre) takler Beijings Gao i en tidligere kamp på Asia-turneen.