Kranglet med Villa-eieren om Milner- og Young-salg

Derfor trakk O'Neill seg.

FIKK IKKE BYGGE MER: Martin O'Neill stakk av fra Aston Villa i går, på grunn av en konflikt med eieren. Foto: AFP/ANDREW YATES
FIKK IKKE BYGGE MER: Martin O'Neill stakk av fra Aston Villa i går, på grunn av en konflikt med eieren. Foto: AFP/ANDREW YATESVis mer

|||(Dagbladet): Det kom som en overraskelse på de aller fleste, da Martin O'Neill i går plutselig trakk seg som Aston Villa-manager - på dagen.

Offisielt har ingen kommet med en skikkelig forklaring på oppsigelsen. Men The Guardian, Daily Telegraph og Daily Mail skriver alle i dag at nordirens avgang skyldes at manageren følte seg dolket i ryggen av Villa-eier Randy Lerner.

De to skal ha kranglet om klubbens pengebruk på spillere hele det siste året.

Forhandlet om Young Nå skal O'Neill ha blitt opplyst om at han ikke ville få bruke alle pengene et salg av James Milner til Manchester City ville innbringe, oppgitt til 24 millioner pund.

Så fikk han rede på at klubben var i forhandlinger om å selge stjerneving Ashley Young til Tottenham, for omlag 18 millioner pund.

Det var nok til at det kokte over for 58-åringen som har ført Villa til topp 6-plasseringer i Premier League tre år på rad. Nå står Villa uten en sportslig sjef bare fire dager før sesongen starter, med premiere hjemme mot West Ham lørdag.

Ifølge The Guardian visste verken John Carew eller andre av Villa-spillerne om dramet som utspilte seg mellom manager og eier, og i går formiddag dukket O'Neill opp på treningsfeltet som vanlig.

Villa tapte omlag 400 millioner kroner i siste regnskapsår, og klubbens amerikanske eier Lerner er meget skeptisk til å spytte inn mer. Allerede fredag hintet O'Neill om vanskene han møtte i overgangsmarkedet.

SA STOPP: Randy Lerner har brukt 90 millioner pund av egne penger på nye Villa-spillere. Foto: AFP/PAUL ELLIS
SA STOPP: Randy Lerner har brukt 90 millioner pund av egne penger på nye Villa-spillere. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer

- Hvem som helst får en hodepine av å miste sine beste spillere. Jeg prøver å bygge noe.

Kobles til Svennis, Jol og Hughes Nå er det opp til neste Villa-sjef å skrape sammen et slagkraftig lag. Reservelagstrener Kevin MacDonald leder Villa inntil videre.

Sven-Göran Eriksson, USA-sjef Bob Bradley, Jürgen Klinsmann, Martin Jol (Ajax) og Mark Hughes skal være de heiteste kandidatene til å etterfølge O'Neill på sikt.

Ifølgte Daily Telegraph vil Villa prøve å kjøpe tidligere City-sjef Hughes ut av kontrakten under to uker etter at han ble ansatt av Fulham.

Villa-spiss Carew er på landslagssamling med Norge - småskadd - og mener O'Neills avskjed ikke er gunstig for klubben.

- Det er litt dårlig timing, men det var hans valg. Litt synd for klubben, sa Carew til TV 2 i går kveld.

SKULLE SELGES: O'Neill sto i fare for å miste to av sine beste spillere, Ashley Young (t.v) og James Milner - uten å få reinvestere salgssummene. Foto: EPA/ANITA MARIC
SKULLE SELGES: O'Neill sto i fare for å miste to av sine beste spillere, Ashley Young (t.v) og James Milner - uten å få reinvestere salgssummene. Foto: EPA/ANITA MARIC Vis mer