SPLITTELSE: Knut Kristvang (t.v.) er en av to NFF-aktører som fratrer sine verv etter at Norsk Toppfotball og deres direktør Niels Røine fikk aksept for sitt ønske om å godta Canal+-budet. Saken måtte behandles i tre styrer. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
SPLITTELSE: Knut Kristvang (t.v.) er en av to NFF-aktører som fratrer sine verv etter at Norsk Toppfotball og deres direktør Niels Røine fikk aksept for sitt ønske om å godta Canal+-budet. Saken måtte behandles i tre styrer. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / ScanpixVis mer

Kranglet så hele fotball-modellen sprakk

Da Canal+ bød 1,1 milliard for TV-rettighetene, begynte fotballtoppene å krangle.

(Dagbladet.no): Det vakte stor oppmerksomhet da Norges Fotballforbund (NFF) i går presenterte sin tv-avtale for åra 2013-2016.

Etter mange år som hovedkanal på fotball, blir TV 2 droppet til fordel for Canal+. Avgjørelsen overrasket TV 2 mest av alle, siden de ikke en gang var informert om at det var kommet et bud fra konkurrenten.

Den endelige summen på kjøpet avhenger av blant annet hva som skjer med de to kampene som fortsatt er til salgs. Avtalen med Canal+ gjelder for sesongene 2013, 2014 og 2015, med opsjon på forlengelse til og med 2016.

Prislappen er, ifølge en rekke kilder Dagbladet har snakket med, omtrent 1,1 milliard kroner totalt.

Ikke enig
Det er overbygningen Fotball Media som forvalter rettighetene - og som bestemte seg for å slå til på tilbudet.

Organisasjonen er eid av Norges Fotballforbund og klubbsammenslutningen Norsk Toppfotball i fellesskap.

I Fotball Medias styre sitter tre representanter for hver av de to eierne. Disse ble ikke enig om hvordan man skulle forholde seg til Canal+-budet.

Hadde alle vært enige, ville saken blitt avgjort ene og alene av Fotball Medias styre.

Slik ble det altså ikke.

- Mange diskusjoner
- Jeg kan bekrefte at det var mange diskusjoner, sier styremedlem i Fotball Media - og informasjonssjef i Norges Fotballforbund - Svein Graff.

- Saken ble til slutt løftet opp til de to eiernes styrer. Deretter ble det vedtatt å selge til Canal+, sier Graff.

Som følge av uenigheten trakk Knut Kristvang - som har sin bakgrunn fra NFF - seg som daglig leder i Fotball Media, slik VG meldte i dagens avis.

Samtidig gikk hans NFF-kollega Ronny Aasland ut av styret.

Tilbake til NFF
- Ja, jeg kan bekrefte at Knut Kristvang har sagt opp som daglig leder i Fotball Media. Han går tilbake for å bli TV- og medieansvarlig i NFF, og skal etter planen erstatte Ronny Aasland i Fotball Media-styret, sier Svein Graff.

Dagbladet har ikke fått kommentarer fra Kristvang eller Aasland i dag. Aasland skal ha forlatt Fotball Media fullt og helt. Han går over til en helt ny stilling, og skal nå jobbe med Norges Fotballforbunds heleide datterselskaper.

Til Aftenposten.no bekrefter Kristvang sin avgang, uten å ville gå innpå begrunnelsen.

Norsk Toppfotballs direktør Niels Røine vil heller ikke uttale seg om saken til Dagbladet.