Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kranglet seg til fotball-VM

PARIS (Dagbladet): Ifølge Frankrikes president Jacques Chirac var det en uoverenstemmelse mellom ham og FIFAs mektige president Joao Havelange som førte til at franskmennene ble verter for fotball-VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette verdensmesterskapet oppsto ved en uoverenstemmelse mellom Joao Havelange og meg under et møte i den internasjonale olympiske komiteen i Øst-Berlin. Havelange var imot Paris' kandidatur for sommerlekene i 1992. Vi kom ikke godt overens. Da stemningen ble litt lettere, sa jeg til Havelange: Hvorfor skulle ikke vi være kandidater til fotball-VM i 1998?

-Hvorfor ikke, svarte Havelange, glad for å ha funnet noe vi kunne enes om.

Det var slik det franske kadidaturet oppsto, forteller Jacques Chirac i et intervju med avisa l'Equipe. Han er ikke lite stolt av det han mener han er opprinnelsen til, og sier VM bør merke fransk historie. Han ser også for seg OL en dag, og at det nye lekre stadionet da vil komme til sin fulle rett. IOC-president .

Men først må Frankrike klare å arrangere VM prikkfritt. Før åpningskampen mellom Frankrike og Spania ble en metro- og forstadsbanestreik såvidt avverget. Frykten for en kaotisk trafikkork er stor.

Og det er langt å gå fra metroen til stadion.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!