Kranglet seg ut av EM

Gunnar Pettersen kranglet først med Kristian Kjelling på vei inn til pause. Så kranglet han med dommerne - før han måtte beskyttes mot den serbiske treneren etter 25- 26-tapet for Serbia.

Veselin Vujovic ble nemlig mektig forbannet da Gunnar Pettersen gjorde fingerbevegelser mot ham i de hektiske sluttminuttene. To minutter senere svarte Vujovic med samme mynt, og gjorde de samme fingertegnene mot Pettersen.

Etter kampen måtte assistent Erik Andersen forhindre at bråket mellom de to kranglefantene utartet.

- Jeg gikk bort til den serbiske treneren og forsøkte å roe ham ned, som en erfaren politimann skal gjøre, sier Andersen til Dagbladet.

Nekter å avsløre

- Hva slags tegn gjorde Pettersen?

- Jeg så ikke hva som skjedde der, svarer Andersen. Selv nekter Pettersen å avsløre om gesten hadde sammenheng med hva dommerne foretok seg ute på banen. Da Dagbladet vil vite hva som skjedde svarer Pettersen slik:

- Jeg sa ingenting til den treneren - men jeg gjorde et tegn. Og han gjorde det samme til meg to minutter senere. Det er sånn trenere gjør innimellom, men han var kar nok til å ta meg i hånda etterpå. Mer vil jeg ikke si.

Dobbel utvisning

En svært skuffet Pettersen nektet å svare på hva han mente om innsatsen til de ungarske dommerne. I stedet stilte han spørsmålet i retur til journalistene.


- Hva mener dere?

I slutten av andre omgang pådro Kristian Kjelling seg en dobbel utvisning - som angrepsspiller. Da dommerne ila nordmannen to minutter på benken ba Kjelling dem bruke øya. Dermed doblet dommerne straffen.


- Jeg blir holdt i armen og river den til meg. Jeg sa til dommerne at de fikk se hva som skjedde først, sier Kjelling.

Norge gikk fra 15- 11-ledelse til 15- 14 - noe Pettersen selvsagt likte særdeles dårlig. På vei inn til pause havnet han i en opphetet diskusjon med Kjelling.

Snakket høylytt

- Diskusjonen med Kjelling var helt problemfri. Det er ikke hver gang man kan holde seg rolig når man snakker til spillerne sine, sier Pettersen til Dagbladet.


- Vi kommuniserer tøft, sånn skal det være. Vi snakker høylytt, men vi kommuniserer helt fint. Det er ingen problemer mellom oss, sier Kjelling.

Pettersen ville ikke kritisere Kjelling og keeper Steinar Ege utvisningene de pådro seg for

munnbruk. - Jeg har ikke noe krav til spillerne om å oppføre seg annerledes.

Forsvarer romkameraten

Kjellings romkamerat Alexander Buchmann forsvarer Kjellings oppførsel.


- At en blir litt «heit i huet» i en sånn kamp er helt normalt. Det kunne skjedd hvem som helst av oss.

- Kjelling sa unnskyld til oss andre i pausen, og så var det greit. Ingen av oss bærer nag til ham, forsikrer trønderen. Også Steinar Ege pratet på seg en utvisning senere i kampen.

• Din kommentar: Hva synes du om Norges innsats?

FINGERBEVEGELSER: Gunnar Pettersen irritert på Serbia-treneren etter ettmålstapet.