Krangling mellom FIFA og UEFA

FIFA besluttet å utsette spørsmålet om det skal innføres en maksalder for presidentkandidater.

UENIGHET: UEFA-president Michel Platini (nummer fire fra venstre) var sammen emd flere delegater samlet på åpningsseremonien under FIFA-kongressen. FIFA besluttet å utsette spørsmålet om det skal innføres en maksalder for presidentkandidater. Foto: EPA/RENE SOOBAROYEN/NTB Scanpix
UENIGHET: UEFA-president Michel Platini (nummer fire fra venstre) var sammen emd flere delegater samlet på åpningsseremonien under FIFA-kongressen. FIFA besluttet å utsette spørsmålet om det skal innføres en maksalder for presidentkandidater. Foto: EPA/RENE SOOBAROYEN/NTB ScanpixVis mer

Åpningen av den 63. kongressen til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) førte til en direkte krangel mellom FIFA og UEFA.

FIFA besluttet å utsette spørsmålet om det skal innføres en maksalder for presidentkandidater og en begrensning på antall mandatperioder en president kan bli sittende. Utsettelsen ble satt til ett år.

- FIFA sa for to år siden at reformene skulle være klare innen 2013, men nå skyves fristen framover, sa Michel Platini, som er president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Platini presidentkandidat UEFA håper på en øvre aldersgrense for presidenter på 72 år og tre mandatperioder innen fire år.

- FIFA sier at vi ikke støtter reformene. Det var vi som foreslo dem, sa Platini under kongressen i Mauritius.

Platini ser ut til å bli kandidat til presidentvervet i FIFA når 77 år gamle Sepp Blatter gir seg etter den fjerde mandatperioden i 2015.

Men nå virker det som om Blatter funderer på å fortsette, og at han derfor mener at de nye reformene vil bli aldersdiskriminerende.

- Blir de nye reglene innført neste år? Nei, for FIFA er både dommer og jury i dette spørsmålet, sa en irritert Platini.

(NTB)