MED ANSIKTET FØRST: Fabio Felline smalt i asfalten etter at han satt sykkelhansken i forhjulet. Søndag kveld ble det konstatert kraniebrudd for Trek Segafredo-rytteren. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
MED ANSIKTET FØRST: Fabio Felline smalt i asfalten etter at han satt sykkelhansken i forhjulet. Søndag kveld ble det konstatert kraniebrudd for Trek Segafredo-rytteren. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Kraniebrudd for «stupende syklist» i Amstel Gold Race

Lang pause på sidelinja venter.

(procycling.no): Italienske Fabio Felline var uheldig og satt fast hansken i forhjulet mens rytterne fremdeles var i den nøytrale sonen under Amstel Gold Race.

Trek Segafredo-rytteren stupte over sykkelen og landet med et smell i asfalten med ansiktet først.

Et gisp av forferdelse fra publikum kan høres under videoopptak av hendelsen.

Verre enn først antatt De første rapportene gikk ut på nesebrudd og kuttskader i ansiktet.

Nettstedet Sportface.it skriver at Felline ble ringt opp igjen av radiologen utpå kvelden, og fikk beskjed om at det også dreier seg om et kraniebrudd.

- Han trenger ytterligere undersøkelser for å finne ut om bruddet er stabilt eller ikke (om det har skadet nerver eller ikke, vår anm.). Dette vil avgjøre hva slags behandling han trenger for å bli frisk igjen. Det er for tidlig å si noe om det før han har gjennomgått ytterligere undersøkelser, sier Trek-legen, Jens Hinder.
 
Over før det startet Sportface.it skriver at det kan dreie seg om en langvarig pause fra landeveien.

Nettstedet mener det kan dreie seg om et halvt års pause fra proffsyklingen, selv om han skulle unngå operasjon. I verste fall er slike skader karrieretruende.

- Jeg trenger litt tid for å komme meg tilbake, men jeg skal tilbake, skrev Felline på Twitter etter ulykken.

Trek-rytteren hadde kjempet seg tilbake etter en langvarig virussykdom før oppkjøring til Ardennene.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Så var det hele over før første konkurranse hadde rukket å starte.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.