Krasic klar for Juventus

Bare Manchester City og Real Madrid har brukt mer penger i sommer.

KLAR FOR JUVE: Milos Krasic har vært en ettertraktet mann etter å ha imponert i Champions League for CSKA Moskva. Nå er han klar for Juventus.Foto: SCANPIX/EPA/AHMAD YUSNI
KLAR FOR JUVE: Milos Krasic har vært en ettertraktet mann etter å ha imponert i Champions League for CSKA Moskva. Nå er han klar for Juventus.Foto: SCANPIX/EPA/AHMAD YUSNIVis mer

||| (Dagbladet): Det er ikke bare de lyse lokkene som har fått folk til å sammenligne Milos Krasic med Pavel Nedved. De er heller ikke ulike i spillestilen, noe man fikk flere eksempler på da han var svært delaktig i at CSKA Moskva tok seg helt til kvartfinale i forrige sesongs Champions League.

Derfor burde den 25 år gamle serberen være nær den perfekte nykommeren i Torino-klubben, som aldri helt har klar å fylle tomrommet etter at den tsjekkiske fotballegenden satte karrierepunktum i 2009.

Etter måneder med spekulasjoner og mye fram og tilbake, kan Krasic nå kalle seg Juventus-spiller, melder juventus.com.

Ingen brukt mer i Serie A
Han har skrevet under en fireårskontrakt, og den italienske storklubben betaler CSKA Moskva tilsammen 15 millioner euro (cirka 119 millioner kroner) fordelt på tre like store utbetalinger; fem millioner betales nå, fem millioner betales i juli neste år og fem millioner betales i juli 2012.

Juventus har ikke kastet bort tiden på overgangsmarkedet i sommer i håp om å gjøre opp for fjorårets fiaskosesong da de endte på 7.-plass - 27 poeng bak seriemester Inter. Ingen italienske klubber har nemlig brukt mer penger i sommer. Bare den styrtrike duoen Manchester City og Real Madrid har investert mer penger på nytt spillermateriell i løpet av sommeren.

Ved siden av Krasic har utleggene på tilsammen 53 millioner euro (cirka 420 millioner kroner) gått med til den uruguayanske angriperen Jorge Martinez fra Catania, forsvarsspiller Leonardo Bonucci fra Bari og keeper Marco Storari fra Milan.

Aquilani på vei inn
Dessuten har man hentet inn forsvareren Marco Motta fra Udinese, angriperene Davide Lanzafame og Simone Pepe fra henholdsvis Palermo og Udinese på sesonglange lån. Det samme er Alberto Aquilani. Det bekrefter Liverpool lørdag ettermiddag, og den tidligere Roma-spilleren skal nå igjennom en legesjekk på mandag.

- Jeg er veldig glad for å kunne ikle meg «Bianconeri-trøya». Jeg bobler over av glede. Jeg håper også å komme meg tilbake på landslaget, er Aquilani sitert på hos både Corriere dello Sport og Tuttosport, ifølge football-italia.net.

Serie A sparkes i gang neste helg, og Juventus åpner med bortekamp mot Bari søndag 29. august klokka 18.

SNART KLAR: Alberto Aquilani er bare en legesjekk unna å være klar for Juventus på et sesonglangt lån.Foto: SCANPIX/EPA/GEORGI LICOVSKI
SNART KLAR: Alberto Aquilani er bare en legesjekk unna å være klar for Juventus på et sesonglangt lån.Foto: SCANPIX/EPA/GEORGI LICOVSKI Vis mer