Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krasjet i ørkenen

Pål Anders Ullevålseter ble i går liggende aleine igjen i den glohete ørkenen, stygt skadd i skuldra etter en voldsom velt.

- Jeg var veldig redd for sola. Det var 45 grader i skyggen, og da tar det ikke lange tida før man tørker ut, sier Ullevålseter til Dagbladet.

34-åringen lå i et depot-telt i en oase i den marrokanske ørkenen på grensa til Algerie da han ganske redusert snakket med Dagbladet tre timer etter ulykken. Han var sammen med sin norske mekaniker Remi Holm.

- Jeg trenger et røntgenapparat nå. Har trolig brukket noe i skuldra, sier Ullevålseter.

Det gikk galt da han hadde kjørt rundt 170 kilometer av de 339 kilometerne på andre dag av Rally Orpi Maroc.

- Vi kjører etter GPS, men den sluttet å funke. Vi har også veikart, men de er ikke like godt merket. Jeg kom rundt to kilometer vekk fra hovedsporet, og krasjet kraftig da jeg kjørte ned i en svær dump og gikk forover over sykkelen. Den er totalvrak, sier han.

Ullevålseter ble liggende. To løpere passerte like etterpå. De stoppet og spurte om han trengte hjelp.

- Jeg sa at det gikk greit, og de kjørte videre. Men så ble det helt stille. Det kom ikke flere, sier han.

Det var da han begynte å bli redd. Løpet går langt utenfor allfarvei.

Etter en halv time kom redningen.

- Da kom det et helikopter og plukket meg opp. Jeg tenker på hva som hadde skjedd om jeg var bevisstløs. Da kunne det gått virkelig galt, sier han.

Pål Anders Ullevålseter håpet i løpet av gårsdagen å bli fraktet i taxi til flyplassen i Ouarazazate slik at han kunne komme seg til hjem til skikkelig behandling.

BLE REDD: Pål Anders Ullevålseter brakk skuldra og ble liggende igjen i den marrokanske ørkenen, nær grensa til Algerie.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media