Krasjet i traktor under formel 1-løp

Bianchi skal ha alvorlige hodeskader.

KRASJET I TRAKTOR: Franske Jules Bianchi mottar medisinsk behandling etter å ha krasjet med traktoren som var på stedet for å rydde unna en annen F1-bil. Foto: EPA / HIROSHI YAMAMURA / NTB Scanpix
KRASJET I TRAKTOR: Franske Jules Bianchi mottar medisinsk behandling etter å ha krasjet med traktoren som var på stedet for å rydde unna en annen F1-bil. Foto: EPA / HIROSHI YAMAMURA / NTB ScanpixVis mer

Siste: Det internasjonale bilsportforbundet bekrefter at Jules Bianchi har alvorlige hodeskader, og har blitt hasteoperert.

Ifølge franske L'Equipe er operasjonen ferdig, og 25-åringen puster uten respirator.

(Dagbladet): Formel 1-løpet i Japan i dag tidlig måtte avbrytes, og resultatene fra runde 44 ble stående som tellende. Etter flere dramatiske scener og krasj som følge av uværet som preget løpet, stoppet arrangøren løpet før slutt.

Krasjet i traktor Det hele startet med at tyske Adrian Sutils bil skled rundt og ut banen, og havnet i autovernet. Han kom seg ut av bilen, men mottok medisinsk behandling bak traktoren som kom til stedet for å få bilen ut av banen.

Men mens arbeidet med å få tyskerens bil av banen pågikk, krasjet franske Jules Bianchi inn i traktoren som var på stedet for å rydde unna.

Ifølge Sutil skal også franskmannen ha sklidd rundt på lignende måte som han selv på grunn av alt vannet på banen.

- Jules Bianchi er ikke ved bevissthet og har blitt sendt til sykehus i ambulanse, sier Matteo Bonciani i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA).

Dette er andre sesong i formel 1-sirkuset for den franske 25-åringen.

Tenker på kollegaen Det var først etter at løpet var brutt og Lewis Hamilton var erklært som vinner at informasjonen om Bianchis krasj ble gjort kjent.

På grunn av det massive regnværet, var det ikke mulig for ambulansehelikopteret å fly. Derfor ble franskmannen kjørt bort i ambulanse til et sykehus i Nagoya.

Overfor BBC gjør de øvrige kjørerne det klart at de ulike plasseringene ikke har noe å si i dag, så lenge det går bra med Bianchi. På seierspodiet etter løpet ble det verken jublet eller sprutet champagne - som det vanligvis gjøres etter et formel 1-løp.

- Det er ikke trivelig å høre om at en av våre kollegaer er alvorlig skadd, så det er den største bekymringen nå, sier dagens vinner, Lewis Hamilton til BBC.

TIL SYKEHUS: Fraske Jules Bianchi, som kjører for Marussia, er sendt til sykehus etter en stygg krasj under Japan Grand Prix. Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ / NTB Scanpix
TIL SYKEHUS: Fraske Jules Bianchi, som kjører for Marussia, er sendt til sykehus etter en stygg krasj under Japan Grand Prix. Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tenker ikke på løpet, jeg tenker bare på min kollega. Jeg har fått informasjon som tilsier at det ser veldig, veldig, alvorlig ut. Så jeg håper bare på det beste, sier Nico Rosenberg som endte som nummer to.

DOBBEL-KRASJ: Tyske Adrian Sutil skled ut av banen, og mens hans bil ble fjernet fra banen, skal franske Jules Bianchi ha krasjet inn i den gule traktoren som jobbet på stedet. Foto: Skjermdump med tillatelse fra Viasat Motor
DOBBEL-KRASJ: Tyske Adrian Sutil skled ut av banen, og mens hans bil ble fjernet fra banen, skal franske Jules Bianchi ha krasjet inn i den gule traktoren som jobbet på stedet. Foto: Skjermdump med tillatelse fra Viasat Motor Vis mer