VINNERDUO: Mark Renshaw (bak, til venstre) gjorde det man kan forvente, og mer til under åpningen av Tour of California. Her er han og Mark Cavendish avbildet under Clasica de Almería. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
VINNERDUO: Mark Renshaw (bak, til venstre) gjorde det man kan forvente, og mer til under åpningen av Tour of California. Her er han og Mark Cavendish avbildet under Clasica de Almería. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Krasjet, kom tilbake og trakk Cav til seier

- Når Renshaw stresser, da er det skikkelig stress.

(procycling.no): At Mark Cavendish skulle ta åpningsetappen av Tour of California i Sacramento, var helt etter oppskriften.

Omstendighetene rundt var derimot mer dramatiske enn resultatlistene indikerer.

- Når Mark Renshaw stresser, da vet du at det er skikkelig stress, kommenterte Cavendish om opptrekkeren sin etterpå.

Flatt og forlokkende Den 203,1 kilometer lange etappen var flat som den berømte pannakaka, og hadde massespurt skrevet over hele oppløpet.

William Clarke (Drapac), Steve Fisher (Jelly Belly), Rob Britton (SmartStop) og Bobby Sweeting (SmartStop) satt i bruddet som ble kjørt inn i de avsluttende rundene i Sacramento, og drøye mila før mål.

Tidligere på runden gikk faktisk Renshaw i bakken, noe som førte til panikk hos Etixx-laget.

- Det var et stort hull i veibanen. Når man sitter midt i hovedfeltet, ser man det ikke engang. Jeg satt ved siden av Mark, og han forsvant bare. Jeg var bekymret, men heldigvis kom han tilbake og gjorde en strålende jobb mot slutten, selv om han var litt skamslått, sa Cavendish ifølge Velo News.

Sagan avslørte svakhet At utbryterne ble hentet inn sørget i stor grad Etixx, Tinkoff-Saxo, BMC Racing og MTN-Qhubeka for.

Til slutt ønsket også tyske Giant-Alpecin å plassere Zico Waytens høyt oppe på resultatlista.

Det endte med en kamp mellom «the usual suspects». Renshaw gjorde grovjobben for Cavendish, og slapp han til 200 meter fra steken.

- Vi visste at jeg ville klare det da (Peter) Sagan mistet hjulet mitt litt og var ute i vinden. Jeg visste at han ville kjøre seg tilbake på hjulet mitt, men at jeg ville få ei luke når jeg gikk til.

- Minst to til, kanskje tre-fire Cavendish tok dermed sin 10. seier for sesongen, og leder følgelig Tour of California etter åpningsdagen. Sagan ble nummer to, mens Jean-Pierre Drucker (BMC Racing) ble tredjemann.

Alt dreide seg selvsagt om Isle of Man-rytteren etterpå:

- Jeg håper å vinne i den gule trøya i morgen, melder Cavendish.

- Hvor mange etapper tror du at du kan vinne her?

- I hvert fall to til, kanskje tre eller fire. Jeg ønsker i hvert fall å vinne i morgen, lød svaret ifølge et intervju som er gjengitt på Etixx´hjemmesider.

Her finner du komplette resultatlister!

PS! Norske Kristoffer Skjerping satt med hovedfeltet inn og ble nummer 74 på etappen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!