Krasjet stygt på grusen - vant dramatisk Strade Bianche

Longo Borghini best i thriller-finale.

HJEMMEJUBEL: Italienske Elisa Longo Borghini vant på hjemmebane i Strade Bianche etter en dramatisk finale lørdag. FOTO: RCS/Strade Bianche
HJEMMEJUBEL: Italienske Elisa Longo Borghini vant på hjemmebane i Strade Bianche etter en dramatisk finale lørdag. FOTO: RCS/Strade Bianche Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Elisa Longo Borghini (Wiggle) heiste armene over hodet på praktfulle Piazza del Campo lørdag formiddag. Den italienske hjemmefavoritten kunne juble for seier Strade Bianche etter det som var en svært fengslende finale i Siena, der Kasia Niewdiadoma (WM3) ble nummer to og Lizzie Deignan (Boels-Dolman) nummer tre.

Med en godt timet akselerasjon i den stupbratte avslutningen kunne Longo Borghini innhente et sent angrep fra Shara Gillow (FDJ) og Lucinda Brand (Team Sunweb). Gjennom siste sving var italieneren dødelig effektiv i spurten mot polakken Niewdiadoma og tittelforsvarer Deignan.

Seieren til Longo Borghini ble sikret trass i en velt tidligere på dagen, der Wiggle-rytteren måtte ta en av lagvenninnenes sykler for å holde inne i kampen om seieren og angripe i en favorittgruppe som kom seg løs med 20 kilometer igjen å kjøre.

– Dette er utrolig. Jeg hadde en stygg krasj på den lengste grusveisektoren. Da mistet jeg troen, men hadde heldigvis supre lagvenninner. Audrey Cordon ga med sykkel sin og etter noen kilometer fikk jeg etter hvert min reservesykkel fra bilen. Laget gjorde en utrolig jobb, sier Longo Borghini etter WorldTour-seieren i Siena.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer