Krasjet tre meter fra stup

Henning Solberg var nær å falle 50 meter ned. - Jeg var heldig, sier rallyføreren til Dagbladet.no.

OSLO/ATEN (Dagbladet.no): Henning Solberg lå på sjuende plass i Rally Akropolis da han kjørte inn i et tre på dagens fjerde fartsprøve.

Den dramatiske krasjen kunne fort endt verre enn en vond albue for kartleser Cato Menkerud.

- Vi hadde flaks. Det var et stup på 50 meter kun tre meter bortefor der vi krasja, sier Henning Solberg på telefon fra ulykkesstedet til Dagbladet.no.

Skylda for den dramatiske krasjen tar Henning på egen kappe.

- Det var en feil note. Jeg har skrevet alle notene sjøl, og det er første gangen jeg kjører her, sier Henning.

Bilen har fått en skikkelig trøkk «i ræva» - som Henning sier det, men trøkken i seg selv er ikke grunnen til at han ikke får starte i morgen.

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) bestemte i ettermiddag at nordmannen ikke får kjøre i morgen, fordi et stag som er festet til sikkerhetsburdet ble ødelagt.


- Det er leit, men sånn er det. Vi hadde sikkert klart å reparere bilen, nå blir jeg tilskuer i stedet, sier Henning.

Petter Solberg har avansert fem plasser på dagens fartsprøver og ligger nå på en niende plass. Gapet opp til sjetteplassen - som gir VM-poeng - er imidlertid fortsatt stort. Hele to minutter og ti sekunder må kjøres inn på morgendagens fartsprøver, skal det bli poeng i Hellas for vårt rallyess.

BLID TROSS ALT: Henning Solberg poserer foran den ødelagte bilen. Nordmannen kjørte inn i et tre i formiddag og måtte bryte Rally Akropolis. Foto: Roy Wahlstrøm
BLID TROSS ALT: Henning Solberg poserer foran den ødelagte bilen. Nordmannen kjørte inn i et tre i formiddag og måtte bryte Rally Akropolis. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer

– Det har vært tøft for meg i dag, men jeg skal fortsette å gjøre så godt jeg kan, sier Petter Solberg med velkjent optimisme til WRC Radio.

Sebastien Loeb leder rallyet suverent og vært totalt overlegen på dagens fartsprøver.

 
Franskmannen har vunnet samtlige fartsprøver i dag og står nå med ti seire på rad. I tillegg leder han VM-sammendraget.