Krasjlanding

Torgeir Bjarmann og LSK gikk hodestups ut av Europa mot ballsikre spanjoler i går. Neste år blir det tøffe tak for gultrøyene. Klubben trues av budsjettkutt på 10 millioner kroner.

I år ble det sjetteplass i serien, kvartfinale i cupen, for lite scoringer og altfor ustabilt nivå for Lillestrøm. Bare 2. rundebilletten i UEFA-cupen var i tråd med målsettingen. 3. rundedrømmen røyk i går.

  • Returkampen blir bare en formalitet. Neste år forsvinner Bosman-spillerne Runar Kristinsson og Magnus Kihlberg. Innkjøp av etablerte toppspillere er uaktuelt.

Det ser ikke bra ut.

Frykter EU-vedtak

- Vi må jobbe enda hardere. Jeg forventer mer av Arild Sundgot, Magnus Powell og Sveinung Fjeldstad, sier Erlandsen, og presiserer at han har full tillit til spillernes profesjonalitet og innstilling.

Men mye flyter på Åråsen om dagen. Det hersker voldsom usikkerhet rundt EU-trusselen om å oppheve dagens transfersystem. Det betyr farvel til spillersalg.

- Vår største inntektspost. Vi har solgt spillere for rundt ti millioner kroner de siste åra, sier daglig leder Bjarne Sognnæs.

Må kutte

For neste år teller LSK-troppen 20 kontraktsfestede spillere. Arne Erlandsen ønsker 22. Men frafall av spillersalgposten kan bety reduksjon til 18. Det bekrefter Sognnæs.

- Vi må se på alt fra frimerker, antall folk med på turer, treningsutstyr, folk i stallen og lønnskutt. Men det siste har ikke vært tema foreløpig, sier Sognnæs.

LSK-mottoet om å blø for klubben blir med andre ord enda viktigere neste år.

- De som vil være med i krigen kan ikke gjemme seg, sier Erlandsen.

HØY TAKLING : Heller ikke Torgeir Bjarmann kunne redde Lillestrøm i går. Men han prøvde i alle fall. Den innstillingen trenger klubbben neste fordi de ikke har råd til å kjøpe nye spillere.