Astma og langrenn:

Krass kritikk fra Sverige: 
- De har oppført seg smålig og kunnskapsløst hele veien

Langrennssjefen fnyser av sin kollega. 

FORSVARER RAPPORTEN: Utvalgsmedlem Kjell Larsson MD, professor, Unit of Lung and Airway Research, Karolinska Institutet,under framleggelsen av rapporten om medisinering av norske langrennsutøvere. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORSVARER RAPPORTEN: Utvalgsmedlem Kjell Larsson MD, professor, Unit of Lung and Airway Research, Karolinska Institutet,under framleggelsen av rapporten om medisinering av norske langrennsutøvere. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Det såkalte astmautvalget leverte det som i stor grad ble oppfattet som en renvaskelse for Norges Skiforbund og det norske langrennslandslaget:

* Ingen uforsvarlig undersøkelse eller diagnostisering av astma er avdekket

* Ingen friske utøvere er medisinert uten symptomer

Det betyr forsvarlig medisinsk praksis, fastslår rapporten på nesten 200 sider, til glede for landslagssjef Vidar Løfshus, leder for langrennskomiteen Torbjørn Skogstad og de andre, som nå fortsetter sin praksis rundt medisinering og bruk av forstøverapparat.

I Sverige blir ikke rapporten mottatt med like mye applaus.

Kritikk fra Sverige

Overfor Expressen fastholder langrennssjef Johan Sares at det er uforståelig at Norge ikke tar, eller oppfordres til å ta grep.

- Deres bruk av astmamedisin passer ikke overens med det svenske synet på dette. Og vi kommer til å følge vårt eget syn på det, vi kommer ikke til å gå inn i en eneste gråsone, sier Sares til avisa.

- For meg føles det veldig merkelig at man skal bruke legemidler om man ikke er syk. For meg er det bare sunn fornuft. Og jeg lurer på hvordan de da ser på de høye dosene medisin som ble inhalert i Martin Johnsrud Sundbys tilfelle? Er det noe man også stiller seg bak? Testen hans viste han hadde fått i seg hestedoser, smeller det fra langrennssjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer