Krass kritikk mot Pedersen

Hoppsjef Trond Jøran Pedersen har vært i hardt vær den siste tiden. Også i TV 2s debattprogram «Sentrum» i dag møtte landslagssjefen krass kritikk fra sentrale folk i hopp-Norge.

Ken Roar Elverum, trener i Kollenhopp, Thor Engen, leder i hoppkomiteen i Akershus skikrets og Christian Mohn fra Hoppsportens venner fikk ytret sine meninger i tv-programmet, men uten at Pedersen ville ta til motmæle.

  - Jeg gidder ikke å svare på slike uttalelser, sa han gjentatte ganger.

  Han innrømmet likevel at resultatene til de norske hopperne har vært langt under pari denne sesongen, og han påtok seg ansvaret for den svake innsatsen.

  Elverum, som har vært en av trenerne for de lokale lagene denne sesongen, mente at Pedersens innblanding og tildels overstyring av trenerne var noe av årsaken til de dårlige resultatene i verdenscupen og OL.

- Ikke tillit

- Jeg har stor respekt for Trond Jøran, men jeg har ikke tillit til han som trener, sa Elverum. - Verden har gått videre og hoppingen har utviklet seg. Måten han har jobbet på tilsier at han ikke holder høyt nok nivå faglig sett, sa Kollen-treneren.

  - Dette er lavmål og kritikk som går langt over støvleskaftene. Ingen er så faglig oppdatert på hopp i Norge som meg, repliserte Pedersen.

  - Pedersens feil er at han ikke lytter til andre, verken trenere eller andre involverte. Jeg tror en landslagstrener har spilt ut sin rolle etter fire år som sjef, hevdet Mohn.

(NTB)